szerző:
MTI

A közalkalmazottak március végéig kézhez kapják a vasúti kedvezmény érvényesítéséhez szükséges utalványt, amelynek a felhasználási feltételei nem változtak az elmúlt évekhez képest - tájékoztatta a Máv-Start Zrt. csütörtökön közleményben az MTI-t.

A közlemény szerint az utalvány a közalkalmazotti dolgozóknak 12 menettérti, 50 százalékos kedvezményű utazást biztosít a vasúttársaság járatain. A vasúttársaság hangsúlyozta: már a honlapjukon is megtalálható a letölthető dokumentumok között az idei utazási utalvány, amely a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott adatokat tartalmazza. A jogosultak a féláras kedvezményt ezen nyomtatvány megfelelő kitöltésével és a munkáltató érvényesítésével vehetik igénybe. Ennek feltétele, hogy az a szükséges adatokat tartalmazza, illetve az intézmény eredeti bélyegzőlenyomatával és az erre jogosult személy eredeti, cégszerű aláírásával legyen ellátva. 

©

A közalkalmazotti kedvezményt csak érvényes menetjegy vásárlásánál lehet felhasználni. A menetjegyek érvénytartama az útvonal távolságától függ: a 100 kilométernél rövidebb utazásnál a kiadott jegy még három napig, míg 100 kilométer feletti utazásnál 14 napig használható fel. 

Amennyiben az utas az utalványt a menetjegy vásárlásakor nem adja át a pénztárosnak vagy a jegyvizsgálónak, pótdíjat számít fel a vasúttársaság - olvasható a közleményben.

A 2011-ben kiadott utalványok 2012. március 31-ig használhatók fel. A közalkalmazottak kedvezményéről az utasok további információkat a www.mav-start.hu oldalon találnak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!