Budai Gyula lesz a lemondott Ángyán utóda

2012. február 27., hétfő, 17:41 • Utolsó frissítés: 2012. február 27., hétfő, 19:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos követi Ángyán Józsefet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkári posztján.

Budai Gyula - megerősítve az Origo hírportál információját - az MTI-nek hétfőn elmondta: várhatóan március 1-jétől tölti be a tisztséget. A fideszes országgyűlési képviselő hozzátette, arról még nem született döntés, hogy a kormánybiztosi pozícióját megtartja-e, egy ideig azonban szeretné végezni azt a munkát is.

Megjegyezte, hogy az államtitkári posztra a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) - amelynek szövetségi igazgatója - az országos elnöksége és választmánya jelölte őt. A Magosz honlapján olvasható január 24-i közleményben az agrárszervezet tudatta, hogy az új parlamenti államtitkár személyéről egyeztetést kezdeményeznek Orbán Viktor miniszterelnökkel és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel.

Újabb szerepben

Fotó:

Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkár januárban mondott le posztjáról, majd egy zöld szervezeteknek írt levélben számolt be januári lemondásának okairól. A volt államtitkár szerint egy ellenérdekelt maffiakör elérte, hogy elfogyjon körülötte a levegő, a kormányfő pedig nem adott neki lehetőséget arra, hogy személyesen is beszélhessenek. Az államtitkár lemondását korábban a Jobbik és az LMP egyaránt sajnálattal nyugtázta.

Budai Gyulát 2010 novemberében nevezték ki elszámoltatási kormánybiztosnak. Elődje Papcsák Ferenc volt, neki azért kellett távoznia a posztról, mert megválasztották Zugló polgármesterévé, a két tisztség pedig összeférhetetlen. Budai Gyula azt megelőzően - 2010 júniusától - miniszterelnöki megbízottként az állami földek jogellenes elherdálásának vizsgálatával foglalkozott.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Budai Gyula lesz a lemondott Ángyán utóda
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X