Csendes gyarmatosítókról sugároz filmet a köztévé

2012. március 13., kedd, 20:25
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Hamarosan új ismeretterjesztő filmekkel találkozhatnak a nézők a közszolgálati csatornák képernyőjén: az alkotókat több mint 155 millió forint pályázati támogatásban részesítette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

A pályázatot 2011 novemberében hirdették meg, azóta három szakaszban bírálták el. A zsűriben részt vettek a közszolgálati televíziók képviselői is. A csatornák ezen felül vállalták, hogy a pályázati támogatást kapott 16 alkotó filmjét műsorra is tűzik - közölte a Médiahatóság. 

Lerner Balázs Budapest Underground című munkája például a főváros izgalmas földalatti világába kalauzolja a nézőt. A kamera olyan helyekre enged bepillantást, ahová a hétköznapi ember csak ritkán jut el. A filmen feltárulnak a főváros alatt húzódó hatalmas barlangrendszer páratlan természeti képződményei, és az ember alkotta földalatti létesítmények titkai. 

A Médiatanács által megítélt támogatásból indulhat el Mosonyi Szabolcs Csendes gyarmatosítók című ismeretterjesztő filmjének forgatása is. A mű egy izgalmas és érdekes jelenségre, a fajok vándorlására hívja fel a figyelmet. Kutatók szerint évente tíz új faj jelenik meg Magyarországon; a potyautasok hajókon, vonatokon vagy éppen repülőn érkeznek és igen színes egyéniségek. A film a spanyol vörös csigák, a hangyák, a levéltetvek, a kagylók, a „csendes gyarmatosítók” érdekes világába vezeti a nézőt. 

Mindkét filmet a Magyar Televízió tűzi majd műsorára. A pályázati eredmények részleteiről, a nyertesekről és a támogatások összegéről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Csendes gyarmatosítókról sugároz filmet a köztévé
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X