szerző:
hvg.hu

Második alkalommal indulnak el zarándokok a Magyar Zarándokúton március 30-án Esztergomból, és 17 napos gyaloglás után érik el Siklós máriagyűdi településrészét. Az úton részt vesz Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége is - írja a Turizmus Online. A zarándokok húsvétvasárnap érkeznek majd Kalocsára.

A tavaly először elindított zarándoklaton, amely számos szakrális helyet érint, a bevezető évben háromszázhúszan vettek részt - mondta a Turizmus Online beszámolója szerint Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke. Szerinte idén már megcélozzák az ezres résztvevői számot.

Rumi Imre arról is beszámolt, hogy minden évben felkérnek egy közéleti személyiséget, hogy csatlakozzon a zarándoklathoz: tavaly mindössze kenyéren és vízen élve Papp Lajos szívsebész ment végig az úton, idén pedig Schmitt Pál államfő felesége, Makray Katalin vállalta ezt.

"Gondolatban már régen készültem egy ilyen zarándoklatra. A jó Isten küldte nekem ezt a lehetőséget, hogy egy ilyen utat Magyarországon megtehetek" – ezekkel a szavakkal köszönte meg a szervezők felkérését Schmittné Makray Katalin.

Az államfő felesége elmondta, hogy edzéssel készül az útra. Ennek részeként nemrég 25 kilométert gyalogolt négy óra alatt Budapesten.

A spanyolországi El Camino-hoz hasonlított közel 500 kilométeres utat Esztergom és Máriagyűd között 17 nap alatt teszik majd meg a megnyitó zarándoklat résztvevői, akik átlagosan napi 20-30 kilométert gyalogolnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!