Lemondott Tulassay testvére is

2012. április 03., kedd, 05:13 • Utolsó frissítés: 2012. április 03., kedd, 09:08
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Lemond a Semmelweis Egyetem (SE) Habilitációs Bizottságának elnöki tisztéről Tulassay Zsolt – ezt közleményben tudatta keddre virradóra az SE lemondott rektorának testvére az intézmény honlapjára felkerült közleményben.

Az orvos felidézte: egy tudományos folyóirat kiadója kérte fel egy orvosi téma szakirodalmát összefoglaló közlemény megírására 2009-ben. A felkérést kollégájával, Herszényi Lászlóval megosztva teljesítették. "A megjelenést követően a szerkesztőség a következőt jelezte: összefoglalónk néhány általános megállapítást tartalmazó mondata – és nem új eredményeket bemutató szövegrésze – azonos Wallace és munkatársai 2008-ban megjelent, szintén összefoglaló jellegű munkájának néhány mondatával" – írta Tulassay Zsolt. Hozzátette: a forrást az irodalomjegyzékben feltüntették, és a szövegben is idézték.

"Az egyetem körül kialakult helyzet miatt nem ért meglepetésként ennek a néhány évvel ezelőtti történetnek a felelevenítése, amelynek értelmezéséről már akkoriban is hosszas vita folyt" - írta közleményében Tulassay Zsolt, Tulassay Tivadarnak, a Semmelweis Egyetem lemondott rektorának a testvére.

"A társszerzőségben írt összefoglalóban megjelent, átvett mondatokról a szerkesztőségi levélből csak utólag értesültem" – írta. Mint kifejtette, ezt követően az idézetek jellegéről hosszas levelezést folytattak a szerkesztőség munkatársaival, aminek nyomán a szerkesztőség úgy döntött, visszavonják a cikket. Hozzátette: "ennek során kértük, hogy a mi álláspontunk is jelenjen meg a lapban, ezt a kérést a kiadó nem teljesítette".

Tulassay Tivadar

Fotó:

Tulassay Zsolt közleményét azzal zárta: "az egyetem körül kialakult jelenlegi érzékeny helyzetben úgy tartom helyesnek, hogy a Semmelweis Egyetem Habilitációs Bizottsági elnöki tisztemtől megválok".

A Magyar Hírlap keddi száma arról számol be, hogy a Clinical Gastroenterology tudományos folyóirat főszerkesztője visszavonta két orvosnak, Tulassay Zsoltnak és Herszényi Lászlónak 2010 áprilisában a lapban megjelent közös munkáját.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Lemondott Tulassay testvére is
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X