Az orbánizmus bebetonozásához keres államfőt a Fidesz

2012. április 05., csütörtök, 06:30 • Utolsó frissítés: 2012. április 05., csütörtök, 09:59
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Az orbáni politika, a „centrális erőtér” kétéves eredményeit kellene megvédenie Schmitt Pál utódának: erre a szerepre keres alkalmas államfőjelöltet a miniszterelnök-pártelnök. Fideszes források a hvg.hu-nak azt mondták, ezeknek a feltételeknek legfeljebb Kövér László felelne meg, de őt pótolhatatlannak tartják a pártban, ráadásul úgy tudjuk, az átvedléshez a házelnök feltételeket szabott. A másik lehetséges jelölt, Áder János már 2002-ben eltávolodott a pártelnöktől, és annak a kritériumnak sem felel meg, mely szerint az államfőnek Orbántól jobbra álló politikusnak kellene lennie.

„A Schmitt Pál fémjelezte államfői szerep az ő távozásával megszűnt. Nemcsak azért, mert nehéz lenne egy hasonló, a kormánnyal feltétel nélkül lojális embert találni, hanem azért is, mert az új alaptörvény és a sarkalatos törvények elfogadásával lezárult egy korszak. Ezért most elsősorban nem a személy megtalálása a legnagyobb kihívás, hanem az új köztársasági elnöki szerep kitalálása” – mondta egy neve elhallgatását kérő befolyásos fideszes képviselő, hogy miért csak két hét után nevezi meg államfőjelöltjét a két kormánypárt.

Lázár János a Fidesz frakcióvezetője hétfő este jelentette be: felkérték Orbán Viktort, hogy április 16-án nevezze meg a kormánypártok államfőjelöltjét. Mindennek előzménye, hogy Schmitt Pál hétfőn a parlament plenáris ülésén jelentette be lemondását.

A hvg.hu parlamenti tudósítóinak hétfő délután több fideszes képviselője is azt hangsúlyozta, hogy a párt vezetői még a héten meg akarták választani Schmitt utódát, a posztra pedig az Országgyűlés elnöke, Kövér László és a párt európai parlamenti képviselője, Áder János a legesélyesebb. Ám az esti ülésen nem állítottak jelöltet és két hetet biztosítottak a pártelnök-miniszterelnöknek, hogy megtalálja a megfelelő embert a posztra, a képviselőket pedig a frakcióvezetés felkérte, hogy ne nyilatkozzanak az ügyben.

A hvg.hu-nak szerdán több kormánypárti politikus is azt mondta, a jelöltállítási folyamat elhúzódására számítanak, mert – ahogy az egyik forrásunk fogalmazott – „Orbán fejében határozott kép él arról, milyen államfővel tudna együtt dolgozni”, és erről a szerepfelfogásról meg kell egyeznie az esetleges jelölttel. A szivárogtató kormánypárti politikusok szerint – akik a nyilatkozatstop miatt nevük elhallgatását kérték – a Fidesz alapembereként „nélkülözhetetlennek” tartott Kövért nem szívesen engedik el, a belpolitikai színtérről 2006-ban kivonult Áderrel szemben többen is bizalmatlanok a frakcióban. Így az sem zárható ki, hogy egy eddig meg nem nevezett harmadik személy lesz a befutó. Navracsics Tibor minisztrelnök-helyettes szerdán az InfoRádiónak azt mondta, elképzelhető, hogy pártpolitikus, sőt kormánytag lesz az új köztársasági elnök.

„A kulcskérdés: 2014”

„Göncz Árpád az ország nagypapája, Mádl Ferenc és Sólyom László professzoros ellensúlyok voltak, Schmitt közvetlen elnök, az emberek embere akart lenni. A miniszterelnök nem kíván visszatérni egyik szerephez sem ezek közül, és mint a jelöltet megszavazni tudó legnagyobb párt elnöke él a lehetőséggel, hogy elképzeléseihez illeszkedő karaktert keressen” – mondta egy befolyásos kormánypárti képviselő.

Schmitt Pál a lemondása után

Fotó:

A hétfő reggeli frakcióülésről kiszivárgott információk szerint Orbán – miután szóvivője, Szijjártó Péter eléje tette a Schmitt Pál üzenetét tartalmazó cetlit – azt mondta, ha a köztársasági elnök lemond, akkor olyan új államfőt kell majd találni, aki jobbra áll tőle és képes lesz megvédeni a januárban hatályba lépett új alkotmányt. Korábban a miniszterelnök egy 2010. augusztusi tévényilatkozatában beszélt nyíltan arról, hogy mit gondol a köztársasági elnöki szerepkörről. A köztelevízió Az Este című műsorában akkor azt mondta, a hatalom megosztása a különböző hatalmi ágak közötti egyensúlyban fontos, ám az államfő nem különálló hatalmi ág, így nem is lehet ellensúlya a kormánynak, hanem a végrehajtó hatalom része.

„Az egyik kulcskérdés: 2014. Bár nem készülünk a választások elvesztésére, egy jó politikus minden eshetőséggel számol, így az extrém esetekre is kell forgatókönyvet készíteni” – mondta egy neve elhallgatását kérő kormánypárti parlamenti képviselő, aki szerint a jelölésnél a Fidesz és a KDNP azt sem hagyja figyelmen kívül, hogy az új államfő a következő választások után még három évig a Sándor-palota lakója lesz. „Hogy nem lesz újra kétharmadunk, azt szinte biztos, így még ha meg is nyerjük a választásokat két év múlva, erősebb, az elmúlt két évben kialakított berendezkedést lebontani akaró ellenzékünk lesz” – mondta a kormánypárti politikus, aki szerint egy, a felek közt közvetíteni akaró vagy egyensúlyozó köztársasági elnök közvetve segítene a rendszer lebontásában. „A konszolidálni akaró miniszterelnök egy olyan államfőt szeretne, aki érti a Fidesz 24 éves küldetését, részt vett az új alkotmányos berendezkedés kialakításában, támogatta az egyes intézményvezetők kinevezését.”  Ahogy egy másik, a pártvezetéssel szemben kritikus fideszes fogalmazott: „az orbánizmus körülbástyázása a cél”, mert szerinte a miniszterelnök a személye elleni támadásként fogja fel a Schmitt elleni „támadásokat”.

Kövér pro és kontra

A párt választmányi elnöke, Kövér László lenne a legalkalmasabb erre a szerepre – mondták egybehangzóan a hvg.hu által megkeresett fideszes politikusok. A Fidesz vezető politikusai, Orbán Viktor, Lázár János és Kósa Lajos Schmitt lemondása után az államfői feladatokat ideiglenesen ellátó házelnök irodájában gyűltek össze tanácskozni, de az ülés után Kövér a „nem aktuális a kérdés” válasszal hárította azon újságírói érdeklődést, hogy vállalná-e a jelöltséget. Ezt követően tartották azt a frakcióülést, melyen a hónap közepére halasztották az új köztársasági elnök megnevezését.

Azóta olyan találgatások jelentek meg a lapokban, hogy az Országgyűlés elnöke határozottan elutasította a miniszterelnök-pártelnök felkérését. Ennek viszont ellentmond, hogy a csütörtökön megjelenő Heti Válasznak adott interjújában viszont nem hárította el magától, hogy ő követné Schmitt Pált az államfői székben. Igaz, megjegyezte, hogy van alkalmasabb jelölt nála. Forrásaink szerint az is meglepő, hogy az odamondogatásairól híres, az ellenzéki pártokat élesen kritizáló Kövér a házbizottság ülésén már bocsánatot kért egy kijelentése miatt. A házelnök órákkal korábban a Schmittnek bekiabáló ellenzékieket azzal utasította rendre, „hogy az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek az Országgyűlésben”. A Fideszben ezt többen úgy értékelték, Kövér már az új szerepére készülődik. Bár a "gesztust", meglehet, túlértékelik a pártban, tekintve, hogy a baloldal létét megkérdőjelező kijelentés a plenáris ülésen hangzott el, míg a pardon eddig csak zárt körben.

Kövér és Orbán a parlamentben - a legalkalmasabb jelölt

Fotó:

A hvg.hu több forrásból is úgy értesült, hogy Kövér és Orbán – ahogy az egyik fideszes képviselő fogalmazott – „nem egyezett még meg abban a minimál-programban”, amely alapján együtt tudnának dolgozni. Kövérnek néhány részletkérdésben ellenvetései vannak. Bár forrásaink részleteket nem árultak el, utaltak arra, hogy a házelnök tavaly többször is konfrontálódott Orbánnal a párt elnökségi ülésein. Így az alkotmányozás idején többször különvéleményének adott hangot – ő ragaszkodott többek között ahhoz, hogy vármegyékre kereszteljék a megyéket –, szorgalmazta, hogy a határainkon kívül élő magyar állampolgárok egyéni képviselőket küldhessenek az Országgyűlésbe, ennek érdekében még egy módosító indítványt is kidolgozott tavaly ősszel, bár az nem kapta meg a frakció támogatását. És ő szervezte meg a sikeres ellenállást a belügyminiszter tervezte szuper-titkosszolgálat ellen is.

Az utóbbiról folyó vita a Fideszben még nem zárult le, a kormány tavaszi törvényalkotási terve szerint a szaktárca áprilisban fogja felülvizsgálni a szolgálatokra vonatkozó teljes szabályozást, amit már az új köztársasági elnök fog aláírni. Fideszes források szerint még egy olyan feltétlenül lojális, minden törvényt aláíró államfőt nem fognak találni, mint amilyen Schmitt volt. Kövér legfeljebb részletkérdésekben nem ért egyet a miniszterelnökkel, viszont ha az ellenzék támadni fogja, köztársasági elnökként – ahogy tette ezt a különvéleményei ellenére házelnökként is – Orbán mellé fog állni.

Forrásaink szerint Kövér ellen szól, hogy a pártban sokan nélkülözhetetlennek tartják. „A Fidesz élő lelkiismeretének” nevezett választmányi elnök, az alapszabály egyik kidolgozója olyan tudással bír a szervezetről, amit nem lesz könnyű pótolni, ezért többen azt szorgalmazzák, hogy maradjon házelnök. Az államfői megválasztása esetén ugyanis az alkotmány előírásai szerint ki kellene lépjen a Fideszből.

Áder helyzete bizonytalan

Míg Kövért nem akarják elengedni a Fideszben, Áderrel szemben forrásaink szerint a frakció egy része bizalmatlan. „János 2007-ben lelépett a belpolitikai színtérről” – mondta egy a parlamentbe 2010-ben bejutott fideszes képviselő, aki szerint Ádert a kétharmados győzelem miatt felduzzadt frakcióban sokan nem is igazán ismerik, az alkotmány kidolgozásában sem vett részt. Bár Orbán tavaly őt kérte fel a – komoly nemzetközi is hazai bírálatokat kapott – bírói és választójogi reform kidolgozására, a tervezetek az elnökségben és a frakcióban nyerték el a végső formájukat.

Áder János - Orbántól balra áll?

Fotó:

A hvg.hu úgy értesült, a miniszterelnök-pártelnök hétfőn a képviselők előtt utalt arra, hogy olyan jelöltet kell megnevezni, aki biztosan megkapja a kétharmadot. Fideszes képviselők szerint, ha Orbán mellé áll, akkor Ádert biztosan megválasztják az első fordulóban, de nem zárható ki, hogy a frakcióban nagyon népszerű Kövérrel szemben az EP-képviselő protestszavazatokat kaphat, ahogy az Országos Bírói Hivatal élére jelölt Handó Tünde esetében is történt tavaly decemberben. „Folyosói beszélgetéseken hallani, hogy mégiscsak a pártelnök a felelős a plágiumbotrányért, hiszen ő erőltette 2010-ben Schmitt megválasztását. Megrendült a Viktor tévedhetetlenségébe vetett hit” – mondta az egyik képviselő, aki ennek ellenére kizártnak tartja, hogy a miniszterelnök jelöltje ne menne át már az első fordulóban. (Az alaptörvény szerint az államfőt kétharmados többséggel, 258 szavazattal, titkos szavazással kell megválasztani – a Fidesz-KDNP-nek 263 képviselője van, Handó decemberben 258 szavazatot kapott. Ha a jelölteknek ez nem sikerülne, akkor a következő szavazáson az lesz a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapja.)

Volt olyan fideszes politikus, aki szerint Áder nem felel meg annak az Orbán által támasztott kritériumnak, mely szerint az új köztársasági elnöknek tőle jobbra kell állnia. Szerinte „János 2002 után nem nézte jó szemmel a Fideszen kívüli, sokszor radikális polgári körök szervezését, amit Orbán kezdeményezett, majd a régi pártkáderek kiszorítását a ’körös’ szimpatizánsok szervezetbe való betódulása után”. Többen úgy emlékeznek, Áder ezt követően szorult ki a hazai politikából: mivel ő volt a 2002-es kampányfőnök, a Fideszben többen őt hibáztatták a vereségért, 2003-ban pedig az új alapszabály elfogadása és a pártszervezet centralizálása után távozott a Fidesz ügyvezető elnöki székéből is. A 2006-os választások előtt összeütközésbe került Orbánnal, mert a pártvezetés Áder egyetértése nélkül egy volt MIÉP-tagot tett a megyei listára, ezért lemondott a listavezetésről. Egyéniben győzött, de nem vállalta tovább a frakció vezetését, 2007-ben pedig bejelentette, hogy indulni akar a 2009-es EP-választásokon.

Forrásaink szerint lényeges kérdés az is, hogy Áder feladja-e a brüsszeli egzisztenciáját, és vállalja-e azt a szerepet, amit Orbán az új köztársasági elnöknek szán. Az egyik kormánypárti képviselő – aki többször meglátogatta Ádert a belga fővárosban – azt mondta, az európai parlamenti képviselő jól érzi magát Brüsszelben, a gyerekei ott járnak iskolában, a politikus is jól beszéli már az angolt, és időközben a Környezetvédelmi Bizottság alelnöke lett.

„Ha János lesz az elnök, biztos hogy önálló pólus lesz a magyar belpolitikában, egyes esetekben Orbánnal szemben. Egy dolog szól mellette: a Fidesz egyik alapítója, aki vitás helyzetekben nem fogja cserbenhagyni a pártját” – mondta róla egyik forrásunk. A hvg.hu által megkérdezett fideszes és KDNP-s politikusok úgy vélik, nehéz helyzetbe kerülhet Orbán, ha Kövér vagy Áder jelölését valamilyen oknál fogva nem sikerül keresztülvinni. Többen azt mondták, ebben az esetben a miniszterelnök-pártelnöknek újra kell gondolnia a kritériumait, ami végül teljesen új pályára állíthatja a jelöltkeresést, közvetve pedig az Orbán által 2010 májusa óta erőltetett politikát.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés
52 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. április 30., 18:03 rohadtnagyotbuktatok2010ben

Érdekes dolog ez a csendes hvg-s cenzúra, mert a Gyurcsány plágiumos cikkeket nem merik kitenni az emberek véleményezésére!!!
Hé, emberek cenzúra van! Bezzeg Schmitt idején...

2012. április 30., 17:57 rohadtnagyotbuktatok2010ben

Remélem most a hazug böszméteket is lemondatjátok!
Ő úgysem képes erre, mert már többször bebizonyította, hogy egy elmebeteg. Megint összeesküvés elméleteket gyárt nektek, amit beszoptok alaposan!

2012. április 13., 16:13 Csont Istvánné

először elmehetne egy plasztikai műtétre,ahol kapna egy mosolygós arcot,ezzel a mostanival a hideg kiráz tőle.

2012. április 6., 02:15 vorenus

Orbán, Kövér, Áder, és a többiek???
Hofival szólva: "Mikor valakik voltak, akkor voltak senkik!"

Erőlködnek, hogy legyenek valakik, pedig már rég a történelem szemétdombjára kerültek.
De olyan ostobák, hogy észre sem veszik.

2012. április 5., 23:10 Bogyó és Babóca

Jó volna ha a kérdésre is válaszolna a rohadtnagyot.... nevű írkáló (gondolom hogy a mai nap kijelölt fárasztója és terelője maga lehet)!

Mi köze van annak, amit ide leírt ahhoz hogy olyan köztársasági elnök kellene a nemzet golyóstolla után, aki mindenki érdekeit képviseli és nem csak egy szűk elit csoportét??? Gondolom a nagy semmi.
Bár nagyon hülyének tetteti magát elég érdekes, hogy mennyire egy kaptafára épülnek fel a hozzászólásai a rántotta nevű irkálóval.
Ha valaki Pali bácsi kiválasztását hibának tartja, azzal magát a nagyfőnököt kritizálja! Erre is figyelni kellene a JESZ, vagy polgári körös továbbképző körben.
Ha Kövér Laca olyan jó, akkor bizonyítson! Ne a Fidesz frakciónak, hanem Magyarország 10 millió lakosának!

2012. április 5., 22:26 László Nagy

reményhal!
Láttad Te már ezt a "díszfaszt" mosolyogni?
Egy tipikus életunt,gyomorbeteg! Egy megkeseredett ember, akinek fáj
az élet.
Az Ő helyében nem is csodálkoznék, mert a saját fajtáját kell? szidnia!
rohadtnagyotbuktatok2010ben!
Sajnálatos módon Veled nem érdemes vitatkozni!
Egyet biztosan tudok ez a kis szarházi rohadt nagyot fogott!
Ezt viszont mindannyian szívjuk!

2012. április 5., 21:51 dirty dorothy

rohadtnagyotbuktatok2010ben: ti 2x akkorát fogtok 2014-ben a bohóckirállyal és a cirkuszi majmaival együtt, te szánalmas fityiszkopó.

2012. április 5., 20:15 reményhal

Kövér László, mint a nemzet egysége???? Kedvesen, nagyokat mosolyogva járja majd a világot és jeleníti meg Magyarországot? És ki fog majd lépten-nyomon bocsánatot kérni a kinyilatkoztatásaiért???

2012. április 5., 19:41 rohadtnagyotbuktatok2010ben

Tudtátok, hogy a HVG a kormányok szócsöve?
Érdekes, hogy a hatalomhoz csak a Horn-Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai bűnelkövetők idején dörgölőztek! De aztán ők is velük együtt rohadt nagyot buktak 2010ben!:)

2012. április 5., 19:30 tonyek35

20 év alatt semmit sem fejlődtünk csak, kevesebbek lettünk 1 millióval,amíg a Fidesz meg az Mszp egymást váltotta szarból fosba!
http://kmdholding.com/huh13z5

2012. április 5., 19:18 rohadtnagyotbuktatok2010ben

Még egyszer, mert nagy a félremagyarázkodás( vagy mosakodás?):

"Azt mondják azok akik rohadt nagyot buktak 2010-ben, hogy ne pártkatona legyen a közt. elnök. Óriásit röhögtem, mert eddig még soha nem fordult elő az, hogy ballibsi rezsim ne saját pártkatonát jelöltetett volna!!! Ellenben a polgári oldal többször is jelölt!!!
Ott folytatják a hazudozást, ahol abbahagyták! Mindent a hatalom visszaszerzéséért!!! :)))"

Mikor lesz már, hogy magukat "függetlennek" minősítők figyelembe vennének néha valós tényeket is!!!

2012. április 5., 19:10 Seifert Péter

@ nagyotbuktakvalakik:

Először is hadd tisztázzak valamit: attól, hogy kritikát fogalmazok meg Orbánnal és pártjával szemben, nem vagyok automatikusan sem baloldali, sem liberális, sem gyurcsányista. Kár azon erőlködni, hogy ennek az ellenkezőjét bizonyítsad, mert csak valami olyan marhaság jöhet ki belőle mintha azt mondanám "ha nem vagy magas, akkor csakis szemét törpe lehetsz". Te azt mondod:
"Kemény politikus kell, nem egy olyan puhány, mint Schmitt! Határozott, karakán ember, aki keményen kiáll Magyarország mellett minden fórumon." Egyetértünk ember! Megmondtad a frankót! Én csak annyit tennék hozzá, hogy SZÓ SZERINT MINDEN FÓRUMON! Ha kell álljon ki az EUval, vagy bárkivel szemben és ez alól ne legyen kivétel a magyar kormány és a magyar parlament sem. Ha tisztességtelen törvény kerül az asztalára, dobja vissza. Erre Schmitt képtelen volt. Ha pedig úgy gondolod, hogy a köztársasági elnöknek nem kell visszadobnia semmit, hogy az a feladata, hogy a törvényhozás, a rendszer motorja legyen, hát barátom ahhoz nem kell sem keménység, sem karakánság, sem kiállás. Arra megfelel egy olyan senki is, mint kövér laci.

2012. április 5., 18:45 rohadtnagyotbuktatok2010ben

Húú! Ez nagyon eltalált benneteket! :)
Csak azt nem valljátok be, hogy ugyan miért buktatok olyan rohadt nagyot 2010-ben!!! :))) Végre valaki bevallhatná, hogy "loptunk, csaltunk, hazudtunk reggel, délben, meg este" !!! Gyűlöltünk mindent ami Orbán volt, van, lesz! Korruptak, árulók, hatalom éhesek voltunk, vagyunk, leszünk!
Az se altat el bennünket, hogy minap a mesterkétek elismerte, hogy tele voltatok gazemberekkel, tolvajokkal, de még mindig nem sikerül megszabadulni tőlük. Pedig a börtönfrakció egyre nagyobb!

2012. április 5., 18:09 ravasz

rohadtnagy

Azt magyarázd meg nekem ember ,hogy mit keresett kövérlaci az MSZMP KB-ban ,vagy ez is csak gyűlöletpropaganda ? Te persze ahogy olvasom cseppet sem gyűlölsz senkit .

2012. április 5., 17:43 rohadtnagyotbuktatok2010ben

Kemény politikus kell, nem egy olyan puhány, mint Schmitt! Határozott, karakán ember, aki keményen kiáll Magyarország mellett minden fórumon. Sajnos Schmitt egy elhibázott döntés volt már az elején is. Inkább maradt volna O.gyűlés elnöke és Kövér Lászlót választották volna meg a K.elnöknek! Legesélyesebbet a posztra! Kiváló választás! Megérdemli! Azok után, hogy azt a sok mocskolódást, amit a gyurcsányi gyűlöletpropaganda hazugság gépezete gyártott róla, megérdemli! Hadd szívják a fogukat a bolsevik pribékek! :)

2012. április 5., 17:24 rohadtnagyotbuktatok2010ben

Azt mondják azok akik rohadt nagyot buktak 2010-ben, hogy ne pártkatona legyen a közt. elnök. Óriásit röhögtem, mert eddig még soha nem fordult elő az, hogy ballibsi rezsim ne saját pártkatonát jelöltetett volna!!! Ellenben a polgári oldal többször is jelölt!!!
Ott folytatják a hazudozást, ahol abbahagyták! Mindent a hatalom visszaszerzéséért!!! :)))

2012. április 5., 17:21 augur

Csak remélni tudom, hogy nem Harrach Péter vagy valaki más a Kereszténydemokrata Néppártból lesz az államfő, mert belőlük, rendszerükből nagyon hiányzik a kereszténység. Igaz sajnos Magyarország életéből is.
Jelöltet keresni kell, aki szuggeráló erővel szólítja meg a magyarságot, műveltsége, mérték és arányérzéke még meg van!
Nem türelmetlen, kapzsi, a belső és külső rendet életében megtalálta és nem reszket az elkövetkező időtől, amikor majd komolyan dolgozni kell, a magyarság iránti hűsége töretlen!
Most már csak előre szabad nézni még ha kissé ködös is a távlat!
De gondolom ezt Orbán Viktor is tudja.

2012. április 5., 17:09 rohadtnagyotbuktatok2010ben

Tényleg rohadt nagyot buktatok 2010-ben! :)))
Ez így van rendjén!!! Azt amit csináltatok tűrhetetlen volt!!!
A (volt!) 8 éves rezsimetek óriásit bukott és ezt nem vagytok képesek elviselni! A mérhetetlen korrupt rendszer kialakításával totálisan tönkre vágtátok Magyarországot!!! A hozzá nem értés legmagasabb fokozatával a szakadékba sodortátok az országot! Ne ti mondjátok már meg ki legyen a köztársasági elnök! Próbáltátok volna a magyar emberek érdekében irányítani az országot!
Végre rendet kell tenni! Savanyú a szőlő? A hatalom éhségetek mérhetetlen és ezért minden hazugságra képesek vagytok! Rohantok egyből feljelenteni Magyarországot, elvileg ahol éltek! Ilyen sehol a világon nincs! Ezek vagytok!

2012. április 5., 14:32 Smitti

Olvasva a hozzá szólásokat le vagyok döbbenve meghalnátok azért a pártért amit támogatok, eszméletlen ahogy véditek őket, hiába ellopnak mindent. Döbbenet mikor ébredtek már fel 20 éve hazudnak lopják a pénzeteket és ti egymásnak estek.Kádár János lavorba mosakodott nem gyüjtött vagyont, na ezeket kérdezétek már meg.Borzasztó ez az ország.

2012. április 5., 13:55 Mist

(Szekeres)"Mióta világ a világ, minden hatalom a saját megerősítésén, nem a gyengítésén dolgozott. Az eszközök is változatosak voltak,nálunk a kötéltől a lövetésen és gumiboton (a Kádár-szalámin) át az emberi életek, sorsok tönkretételéig.
Akkor, mi itt a probléma?
Most nincs kötél, nem lőnek közénk, nem gumibotoznak, és nem tiltanak ki senkit politikai okok miatt középiskolákból, egyetemekről.
Államadósság, a felvett kölcsönök adósságai és a velük járó gazdasági bajok, emberi tragédiák vannak. Csak egyet nem szabad elfelejteni:
Egyiket sem ez a kormány idézte elő"

Nagy nagy tévedés! Kötél itt van Kövér személyében. Nem tiltanak (még) ki az iskolákból, de csak a gazdagoknak teszik lehetővé, hogy tanuljanak.
A gazdasági problémák java részét az orbanizmus-matolcsizmus tehetségtelen gazdaságpolitikája idézte elő. Ellenzékben azt harsogta OV, van itt pénz, csak ellopják, és rosszul osztják el! Ha mi jövünk minden jó lesz!
Hát ez nem jött be. Igaz vannak akik (a gazdagok és a fideszesek) jól jártak, a csórók még szegényebbek lettek. Már a kukából élést is büntetik!
Köszönjük Orbán!

2012. április 5., 13:51 Szitányi György

Működik a maffia: betonozni akarják a leendő köztársasági elnököt. Szerintem az egész kormányt kellene.

2012. április 5., 13:24 Bogyó és Babóca

Na és mégis ki a főnököm Dermeteg Táltos? Áruld már el mindenkinek, csak hogy Én is tudjam Te elmeroggyant.
Rántotta után ma Maga volt a soros a napi fárasztásban, és a téma terelésében?
Egyáltalán mi köze van mindennek az új államfő megválasztásához, meg hogy szarnak magasról a magyar nemzeti egységbe???

2012. április 5., 13:07 Demeter János

A HVG előkotorta Shmitt doktoriját.Gyerekek! Segítsetek már blogosferkónak is megkeresni a dolgozatát,mert már majdnem beleesik a dobozba.Már a huszadik dobozban van benne derékig,de az istennek sem találja.Még az egyetemen sem találják.Eltüntette, mint az országtól a sok százmilliárdot.

2012. április 5., 12:33 Demeter János

Kabóca gyerek!
Először a te nagyfőnököd megy a sittre.2014-től ugyanugy Orbán lesz a Miniszterelnök.Ugyhogy Kabóca bekaphatod a bogyódat,vagy mást,ha ugy tetszik.

2012. április 5., 12:32 bakegya

Veszekedjenek,verekedjenek ahogy tőlük telik.Engem kizárólag az a zongora érdekel amit a smityi két szép szeméért állítottak.A magyar himnuszt szeretném éjjel nappal nyomni annak a zsiványnak a fülébe aki képtelen ráhangolódni a közjóra,arra amire szolgálatot erőszakolt ki magának és az oligarháknak,csak éppen alkalmatlan rá.
"Őfőméltósága" lehet belőletek-pontosabban csináltok magatokból-de becsületes magyar ember már soha.

2012. április 5., 12:28 enoci

Szekeres István
"Mióta világ a világ, minden hatalom a saját megerősítésén, nem a gyengítésén dolgozott. Az eszközök is változatosak voltak,nálunk a kötéltől a lövetésen és gumiboton (a Kádár-szalámin) át az emberi életek, sorsok tönkretételéig.
Akkor, mi itt a probléma? "

Micsoda szöveg a rendszerváltás után 23 évvel?
Bőven vannak olyan országok Európában, ahol a demokratikus alapjogok tisztelet érvényesül és nem folyton hatalmi mámorban gőzölögnek.
Sajnos az utóbbi 2 év bebizonyította, hogy a legjobb tanítványok azok, akik maguk is aktív résztvevői voltak a posztkádári rendszer megerősítésében, még diákként is.

2012. április 5., 11:58 Pados Georg

Ilyen ellenzék mellett Orbánék nyernek
Hol van Kónya ? Hol vannak a többiek?
Tényleg nem látjátok, mi lesz ebből?

2012. április 5., 11:51 Szekeres István

Mióta világ a világ, minden hatalom a saját megerősítésén, nem a gyengítésén dolgozott. Az eszközök is változatosak voltak,nálunk a kötéltől a lövetésen és gumiboton (a Kádár-szalámin) át az emberi életek, sorsok tönkretételéig.
Akkor, mi itt a probléma?
Most nincs kötél, nem lőnek közénk, nem gumibotoznak, és nem tiltanak ki senkit politikai okok miatt középiskolákból, egyetemekről.
Államadósság, a felvett kölcsönök adósságai és a velük járó gazdasági bajok, emberi tragédiák vannak. Csak egyet nem szabad elfelejteni:
Egyiket sem ez a kormány idézte elő.

2012. április 5., 11:25 Nagylaci213

Kövér bocsánatot kért...
Ha nem olyan pipogya az ellenzék, akkor nem úszhatta volna meg egy bocsánatkéréssel...
"... méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az országgyűlésben.”
Erre az MSZP és a Demokratikus Koalíció számos képviselője elhagyta az üléstermet.
Helyesebb és hatásosabb válasz lehetett volna:
Felállni és állva maradni mindaddig, amíg szót nem kap a szoci frakcióvezető (vagy amíg erőszakkal ki nem vezetik őket) és csupán
annyit mond:
T. Házelnök Úr! Nem 1933. tavaszát írjuk! Ez itt nem az 1933. évi Németország! Bármennyire is óhajtaná a T. Házelnök Úr követni a példát...
Később sajtótájékoztatón megmagyarázható:
1933. március 5-én 288 nemzetiszocialista képviselő nyert helyet a birodalomgyűlésben. De még ezen siker ellenére is, Hitler csak úgy tudta megszerezni az alkotmány felfüggesztéséhez szükséges két-harmados többséget, hogy a 81 kommunista képviselőt egyszerűen nem engedték be a Reichstagba, és szövetségre lépett az 52 nemzeti párti és a 74 közép párti képviselővel. (1933-ban összesen 647 képviselői hely volt a Reichstagban.)Hitler előbb a kommunisták 13 %-os választási eredményét semmisítette meg, majd a szociáldemokrata és a polgári pártok betiltása után novemberben 92 % feletti szavazatot szereztek.

2012. április 5., 11:15 strom

Fekete Pákó és Kiszel Tünde keverék kellene.Naiv és buta.Könnyű lenne mozgatni mint egy marionet bábut.http://kmdholding.com/huf7s08

2012. április 5., 11:14 zipar

Angyal Gyula! Magyarozunk, magyarozunk?
Mi ez a náci felhangú szöveg? Az kimaradt, hogy a magyar genetikailag alattvaló.
Az ezer évvel ezelőtti magyarok semmivel sem voltak kulturálatlanabbak, mint a kortásaik. A keresztény kultúra meg egy a sok közül, semmivel sem magasabbrendű, mint a többi.
Kövérrel pedig bárcsak az lenne a legnagyobb baj, hogy nyers a stílusa.

2012. április 5., 11:13 Bogyó és Babóca

Arra keresnek embert hogy megvédje az elmúlt 2 év eredményeit. Azt hittem hogy az államfőnek a nemzet egészének reprezentálása, és az egység megvalósításán kellene munkálkodnia. Nem holmi kétes szarok megvédésében, amire itt Orbán duce utalgat.
Felettébb érdekes azonban Vityáék nyilatkozattengere mostanában, amiben arról ugatnak hogy a 2/3-os törvények a jövőbeni pártokat kompromisszumra fogják kényszeríteni. Meg hogy meg kell bárkinek is védeni az elmúlt 2 év ámokfutását. Meg a nem készülünk vereségre, de 2/3-os többség valszeg nem lesz a jövőben. Hát mi van itt emberek???
Hát nem 20 évig a FideSS fog uralkodni MO-n, Orbán főgeneralisszimisszal az élen?
Dermeteg Táltos! Te nagyon otthon vagy komcsi FideSS körökben. Világosítsd már fel a sötét Magyar népet hogy mi lesz 2014-től? Úgy izgulok, hogy mikor lehet majd a nagyfőnököt bíróság elé állítani!

2012. április 5., 11:05 Demeter János

Még jó,hogy nem a Gyurcsányizmus bebetonozásához.Nagyon savanyu a szőlő az elvtársaknak.Legalább annyira mint a Tanuban a magyar narancs.Elvtársak,ne vergődjetek annyit,mert még levertek valamit.Ebben az ügyben nektek nem osztanak lapot,ugyhogy lehet kussolni.

2012. április 5., 11:02 Etemez Erneszt

Kíváncsian várom, hogy hogyan fogja eladni Kövért mint független köztársasági elnököt, a kötelezettségszegési eljárások közepén, melyek pontosan a hatalmi ágak összeolvasztása miatt indultak, és a fékek-ellensúlyok visszaállítását követelik az IMF pénzéért cserébe. Kövér László mint ellensúly meg a nemzet egységének manifesztuma. Óriási.

http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/1997_lemondott_a_bulvarkacsa

2012. április 5., 11:00 Imre Berczi

Nagylaci213!
Mióta az ilyen embereket Úr nak szólítják azóta több esetben ellopták a pénztárcámat!

2012. április 5., 10:57 Imre Berczi

Bocsika Orbán csak kis titkár volt. ( A kis nem elírás)

2012. április 5., 10:57 Nagylaci213

Nem a realitásérzékemet vesztettem el, csak megpróbálom értelmezni az irracionalitásokat, amikor azt mondom:
Azon sem lennék meglepve, ha OV Schmitt Pál urat (dr. nélkül) jelölné ki megválasztandónak…
Van 10 napja a propagandagépezetnek, hogy valódi hőst kreáljon a lemondott elnökből, hiszen már tudjuk, hogy korábban sem a „tudományos” fokozata miatt, hanem "egyéb kvalitásai" okán lett ő az elnökünk…
Azt meg, lassan két éve tapasztalom, hogy szinte bármit le lehet nyeletni velünk…
Lásd pl.: visszamenőleges hatályú jogalkotást… Jajjjj! Had ne kelljen sorolnom!
Plágium-ügyben mellé fogtak a professzionális manipulátorok, de még itt vannak és igencsak dolgoznak az elkövetett hiba kijavításán…

2012. április 5., 10:54 Imre Berczi

fhb!
Írásodban az elvtársak megnevezés alatt Netán Orbán,Kövér és MSZMP-s csapatára gondoltál!

2012. április 5., 10:50 Mist

Az orbáni politika, a „centrális erőtér” ké téves eredményeit kellene megvédenie Schmitt Pál utódának: erre a szerepre keres alkalmas államfőjelöltet a miniszterelnök-pártelnök.

Szerintem így helyes az első mondat

2012. április 5., 10:30 strom

Még hogy pótolhatatlan Kövér!Atya világ. http://kmdholding.com/huxnz2r

2012. április 5., 09:49 Fodor Piroska

Minek nekünk köztársasági elnök.Olyan,hogy Magyar Köztársaság nem is létezik.Ha nincs köztársaság nem kell köztársasági elnök sem.

2012. április 5., 09:43 fhb

"Savanyu a szőlő elvtárskák? Nektek valóban Dopeman lenne a megfelelő jelölt.Különben ebben a kérdésben a ballikoknak nem osztottak lapot,ugyhogy lehet kussolni."

9. cikk
(1) Magyarország államfõje a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és õrködik az államszervezet
demokratikus mûködése felett.

AKI KIFEJEZI A NEMZET EGYSÉGÉT. Melyik szót nem érted a magyar szövegből? A nemzetet, az egységet?

2012. április 5., 08:57 Szabad Gábor

„a Fidesznek vagy van jelöltje, vagy nincs, vagy egy, vagy több”.

http://www.vagy.hu//tartalom/cikk/2017_kosa_lajos_megint_hablatyolt

2012. április 5., 08:51 tiborc2012

találni is fognak egy ujabbb patkányt, aki orbánsggből való és az is aláir mindent, hogy a magyarság legszégyenteljesebb kormánya és viktordiktor bandájával még jobban nyuzhassa a népet, ki is rontott rá saját nemzetére??? a fideszbanda és nemzetvezetője orbán viktor.
szóval egy köcsög ment, jön egy következő golyóstoll, aki szellemiségében és emberségben egyenlő a nullával.

2012. április 5., 08:40 CsibókJózsi

Szerintem most nem pártkatona lesz a Köztársasági elnök. Ha mégis, a Fidesz olyan nemzetközi támadást kap, hogy csak na. Nem beszélve a magyarról. Egy nagy látványos bukta után senkinek nem jó egy még nagyobb.

2012. április 5., 08:11 enoci

Borzalmasak ezek az exkomcsik, komcsigyerekek, exKisz-titkárok.
Felveszik a háború elötti feudális jobboldal allürjeit, csak azt felejtik el, hogy annak a jobboldalnak volt társadalmi alapja, ezek csak utánzó majmok, amolyan virtigli parvenük, és kiesik a kapa- kasza a szájukból, műveletlen focidrukkerek és erőből politizálnak.
A posztszocializmusban is jobban számítottak az emberek, mint ezeknél, szerintük mindenki annyit ér, amennyije van.
Vagy lopott össze...

2012. április 5., 08:08 sibelius

a jelenlegi állás szerint az a probléma, hogy kevesen akarják választani a jelöltséghez kötödő megaláztatást. de, hogy szíjjártó péter még senkinek nem jutott eszébe, az mégiscsak meglepő.

2012. április 5., 07:52 Mage Andy

A "köztársasági elnök" koncepciója nem a kétharmadhoz készült. Nem is állta ki a próbát.
A centrális erőterek (egyébként bámi kétharmad) azt teszik lehetővé, amit látunk. Egyéni képviselői indítvánnyal akár királyt is választhatunk
http://endresy.blogspot.com/2012/04/koztarsasagi-kiralysag-kancellarja-fele.html

Miközben persze érdemes tudnii, hogy a jelenlegi gumicsontszopogatás sok mindent maga alá is temet.
http://endresy.blogspot.com/2012/04/tuzszuneti-romhalmazok.html

2012. április 5., 07:49 copperfield

Demeter János: te egy segg vagy. Mikor tanul már meg a magadfajta idióta árnyaltan gondolkodni? Mikor tanulod meg, hogy nem csak fehér és fekete vagy - hogy jobban értsd - Fidesz és kommerek vannak? (Egyébként Pintérrel, Schmittel, Martonyival, Szűrössel, Pozsgaival, Mikolával a Fidesz soraiban nem igazán értem, hogy miért kommerezel?)

Szóval ógy tűnik, hogy a következő elnok megint csak nem Magyarország, hanem a Fidesz köztársasági elnöke lesz. Ez pedig az egész intézmény értelmét kérdőjelezi meg.

2012. április 5., 07:41 kalkulator

A sportmunkatárstól megszabadultunk de abban biztos vagyok, hogy a Fidesz megint rossz döntést fog hozni államfő ügyben. A mezőnyben akikben ők " gondolkoznak " szerintem egy sem alkalmas erre a feladatra. Ki fognak nevezni egy pártfunkcionáriust semmibe véve a másik oldal véleményét. Mindent így csinálnak miért pont most térnének le a jól bevált orbáni útról? Voltboy

2012. április 5., 07:30 Demeter János

Savanyu a szőlő elvtárskák? Nektek valóban Dopeman lenne a megfelelő jelölt.Különben ebben a kérdésben a ballikoknak nem osztottak lapot,ugyhogy lehet kussolni.

2012. április 5., 07:16 Angyal Gyula

Ha a maradék hitelét is elakarja veszteni tényleg a legjobb választás a csupa szív, de minden meggondolást és politikai etikettet nélkülöző Kövér László lenne. Így legalább megtapasztalhatná a nyugat ,milyenek lehettek kulturáltságban az ezerével ezelőtti magyarok. Ő keményen ellenállt és sikerrel minden keresztyén kultúra behatásával szemben.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Az orbánizmus bebetonozásához keres államfőt a Fidesz
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X