szerző:
MTI

A kulcsi ámokfutó nem bánta meg tettét, és már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne. Pénteki kihallgatása során a 23 éves Horváth Csanád Jutas azt vallotta, hogy családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

A helyszíni szemle, valamint a férfi vallomása alapján kiderült, a családtagokat külön időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg.

Az első támadást 34 éves bátyja ellen intézte még szerdán délután. Testvérével egy korábban vásárolt nyílpuskát akartak kipróbálni a ház közelében lévő egyik félkész ingatlanban, amikor a fivér egy késsel hátulról megszúrta bátyját. Ezt követően dulakodtak, ennek során többször megvágta késsel testvérét, aki életét vesztette. A bűntényt egyik családtagja sem vette észre.

A nagyszüleire másnap, azaz csütörtökön támadt rá. A 87 éves nagypapát este behívta a könyvtárszobába, majd először puszta kézzel, később egy rugós késsel támadta meg. Miután meghalt, a 83 éves nagymamát szúrta meg többször egy disznóölő késsel a hálószobájában. A bűncselekmény során ő is életét vesztette.

©

A többi családtaggal pénteken áramütéssel akart végezni. Be is vezette az emeletre vezető ajtó kilincsébe az áramot, ami miatt a házban áramszünet lett, de áramütés senkit nem ért. Ezt követően ment fel 36 éves nővére szobájába, akire szintén késsel támadt rá. A támadást nem tudta befejezni, mert a nő kiabálására a szülők a segítségére siettek.

Dulakodni kezdett a 60 éves apával, aki egy bozótvágó késsel próbált védekezni, de végül fia azzal és egy másik késsel őt is megölte. Ezt követően támadt rá ugyanezekkel az eszközökkel 63 éves édesanyjára is, aki a támadás során életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nővérének mindeközben sikerült barátját, az 56 éves rácalmási férfit értesítenie a történtekről, és segítséget kért tőle. A férfi először a rendőrségre ment, majd rendőri segítség nélkül a kulcsi házhoz ment egy bottal a kezében. Amikor az elkövető meglátta őt, megtámadta a bozótvágóval és súlyosan megsebesítette.

A rendőrség a helyszínelés során lefoglalta a férfi által a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket: két bozótvágót, két kést és egy bicskát. Az elsődleges pszichiátriai vizsgálat alapján a gyanúsított azonnali kényszergyógykezelése, elmeorvosi megfigyelése nem szükséges, azonban a későbbiek folyamán elmeorvosi vizsgálatára sor kerül.

Az elkövetőt bűnügyi őrizetbe vették, és kérték előzetes letartóztatását, amellyel kapcsolatban a bírói meghallgatásra vasárnap kerül sor.

A két, súlyos állapotban kórházba szállított sérült a körülményekhez képest jól van. Az életveszélyes állapotban kórházba szállított anya állapotát sikerült stabilizálni, de továbbra is kritikus. Őket későbbiekben hallgatják ki.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Bűnügy

Gyilkosság Kulcson: javult a sérültek állapota

A műtéteket követően jobb állapotban van a Fejér megyei Kulcson péntek délelőtt történt családi tragédia három sérültje közül kettő, azok, akiket Székesfehérvárra és Dunaújvárosba szállítottak – tájékoztatták az intézmények ügyeletvezetői szombaton az MTI-t.

MTI Itthon

Fotók: rendőrök vezetik el a kulcsi elkövetőt

A Terrorelhárítási Központ (TEK) készültségi szolgálatának munkatársai vezetik a Fejér megyei Kulcson azt a férfit az utcán, aki a gyanú szerint négy családtagját megölte, hármat pedig megsebesített a település egyik családi házában.

MTI Bűnügy

Kulcsi gyilkosság: elkezdődött a gyanúsított kihallgatása

A négy ember megölésével gyanúsított kulcsi férfi sérülései könnyebbnek bizonyultak, így az ellátását követően átszállították őt a rendőrségre, ahol a kihallgatása jelenleg is tart - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője péntek este.

hvg.hu/MTI Bűnügy

Négy embert mészároltak le Kulcson, elfogták az elkövetőt

Négy családtagját gyilkolta meg és hármat megsebesített pénteken reggel a Fejér megyei Kulcs község egyik lakója. Egy - a falu domboldalánál lévő - családi házban egy 24 éves férfi édesapjával, nagyszüleivel és testvérbátyjával végzett, édesanyját, lánytestvérét és egy közeli rokonát megsebesítette. Az elkövető fiatalembert - az egyik családtagot - a terrorelhárítók elfogták.

MTI Bűnügy

Kulcsi gyilkosság: megműtötték Dunaújvárosban az egyik sérültet

Megoperálták azt a nőt, akit a kulcsi családi tragédia helyszínéről vittek a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba, állapota stabil - mondta az intézmény orvos igazgatója péntek délután. Parrag József szerint a 30-40 éves nőnek több sérülése volt, közülük az egyik életveszélyes lehetett volna, ha nem avatkoznak be időben az orvosok.