szerző:

A kulcsi ámokfutó nem bánta meg tettét, és már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne. Pénteki kihallgatása során a 23 éves Horváth Csanád Jutas azt vallotta, hogy családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

A helyszíni szemle, valamint a férfi vallomása alapján kiderült, a családtagokat külön időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg.

Az első támadást 34 éves bátyja ellen intézte még szerdán délután. Testvérével egy korábban vásárolt nyílpuskát akartak kipróbálni a ház közelében lévő egyik félkész ingatlanban, amikor a fivér egy késsel hátulról megszúrta bátyját. Ezt követően dulakodtak, ennek során többször megvágta késsel testvérét, aki életét vesztette. A bűntényt egyik családtagja sem vette észre.

A nagyszüleire másnap, azaz csütörtökön támadt rá. A 87 éves nagypapát este behívta a könyvtárszobába, majd először puszta kézzel, később egy rugós késsel támadta meg. Miután meghalt, a 83 éves nagymamát szúrta meg többször egy disznóölő késsel a hálószobájában. A bűncselekmény során ő is életét vesztette.

©

A többi családtaggal pénteken áramütéssel akart végezni. Be is vezette az emeletre vezető ajtó kilincsébe az áramot, ami miatt a házban áramszünet lett, de áramütés senkit nem ért. Ezt követően ment fel 36 éves nővére szobájába, akire szintén késsel támadt rá. A támadást nem tudta befejezni, mert a nő kiabálására a szülők a segítségére siettek.

Dulakodni kezdett a 60 éves apával, aki egy bozótvágó késsel próbált védekezni, de végül fia azzal és egy másik késsel őt is megölte. Ezt követően támadt rá ugyanezekkel az eszközökkel 63 éves édesanyjára is, aki a támadás során életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nővérének mindeközben sikerült barátját, az 56 éves rácalmási férfit értesítenie a történtekről, és segítséget kért tőle. A férfi először a rendőrségre ment, majd rendőri segítség nélkül a kulcsi házhoz ment egy bottal a kezében. Amikor az elkövető meglátta őt, megtámadta a bozótvágóval és súlyosan megsebesítette.

A rendőrség a helyszínelés során lefoglalta a férfi által a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket: két bozótvágót, két kést és egy bicskát. Az elsődleges pszichiátriai vizsgálat alapján a gyanúsított azonnali kényszergyógykezelése, elmeorvosi megfigyelése nem szükséges, azonban a későbbiek folyamán elmeorvosi vizsgálatára sor kerül.

Az elkövetőt bűnügyi őrizetbe vették, és kérték előzetes letartóztatását, amellyel kapcsolatban a bírói meghallgatásra vasárnap kerül sor.

A két, súlyos állapotban kórházba szállított sérült a körülményekhez képest jól van. Az életveszélyes állapotban kórházba szállított anya állapotát sikerült stabilizálni, de továbbra is kritikus. Őket későbbiekben hallgatják ki.