szerző:
hvg.hu

Drogügyek miatt 23 személyt állítottak elő a VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utca egyik többemeletes lakóházából a Terrorelhárítási Központ kommandósai. A 120 kommandóssal kivonuló TEK-nek ez volt az eddigi legnagyobb akciója.

A 120 kommandós a rendőrség VIII. kerületi kapitányságának felkérése nyomán a péntek hajnali órákban 23 személyt állított elő a Józsefvárosban - közölte a TEK. A hvg.hu úgy tudja, mindegyik előállítottal szemben kábítószerrel való visszaélés gyanúja merült fel, értesüléseink szerint a kerületi rendőrök már régóta felfigyeltek a most elfogottak ügyeire.

A TEK műveleti egységei a józsefvárosi nyomozók információi alapján hajnali 2 óra körül egyszerre hét lakásban hajtották végre az elfogásokat. Tekintettel arra, hogy több helyszínen egyszerre kellett rajtaütni a célszemélyeken, az akcióban több mint 120 kommandós vett részt - tette hozzá a központ.

A péntek hajnali művelet a Terrorelhárítási Központ eddig legnagyobb létszámban végrehajtott akciója volt. A művelet ideje alatt a TEK munkatársai lezárták a Diószeghy utcát. Az elfogott 23 embert átadták a VIII. kerületi kapitányság munkatársainak.