Áder jelölése előtt még saját zsebükbe néznek a képviselők

PERCRŐL PERCRE

Szerző:


Címkék: ; ;

Mielőtt lehull a lepel Orbán államfőjelöltjéről, a képviselők szavaznak a saját jövedelmükről, illetve arról, hogy Gyurcsány ebben a ciklusban nem alakíthat frakciót. Percről percre a Parlamentből.

2012. április 16., hétfő | 19:08

Rövid lehet az Áderről szóló frakcióülés

Lázár János és Szíjjártó Péter az este 8-kor kezdőd Fidesz-KDNP-frakcióülés után, várhatóan negyed 9-kor tart sajtótájékoztatót.

2012. április 16., hétfő | 18:31

Gyurcsányék nem alakíthatnak frakciót

A hétfőn elfogadott házszabály-módosítás értelmében ebben a ciklusban nem alakíthat képviselőcsoportot a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK).

2012. április 16., hétfő | 18:29

Csúszik a képviselői jövedelmek reformja

Jövő év január 1-je helyett csak a következő ciklusban lépnek életbe a parlamenti képviselők javadalmazásának új szabályai - erről is döntöttek az országgyűlési törvény elfogadásával. A most 232 ezer forintos tiszteletdíjat a helyettes államtitkárokéval megegyező - jelenleg bruttó 750 ezer forintos - juttatás váltja fel, a bizottsági munkáért viszont nem jár majd pénz.

2012. április 16., hétfő | 18:19

Elfogadták az országgyűlési törvényt

A képviselők 255 igen és 70 nem szavazattal fogadták el a Fidesz és a KDNP által kezdeményezett előterjesztés minősített többséget igénylő rendelkezéseit. A parlament döntése értelmében január 1-jén létrejön az Országgyűlési Őrség, a házelnök irányítása alatt álló fegyveres szerv is.

2012. április 16., hétfő | 16:30

Véget értek a kérdések

Folyamatos közvetítésünket befejezzük, de a határozathozatalokról, illetve a Fidesz államfőjelöltjének megnevezéséről beszámolunk.

2012. április 16., hétfő | 16:25

Párhuzamossággal a párhuzamosság ellen?

Bödecs Barna (Jobbik) arról érdeklődött a nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy a MÁV- és a Volán-járatok számának csökkentése takarékosabbá tette-e a rendszert, ugyanis a menetidő több lett a járatok útvonalának növekedése miatt. Fónagy János szerint a közösségi közlekedés megújítása, a vasúti és az autóbuszos rendszer felülvizsgálatát is lefolytatták, a hatékony munkamegosztás a cél. Ahol megfelelő a vasúti közlekedés, ott azt, ahol a buszos, ott pedig azt fogják preferálni. A költségek is fontosak - jegyezte meg az államtitkár, megköszönve az észrevételt egy komlói járatról. Megjegyezte, a menetrendi változások hatásait figyelemmel kísérik.

2012. április 16., hétfő | 16:21

Megkapják a fizetésüket időben a kormány tagjai?

Az ön kormányának tagjai időben megkapják a fizetésüket? - vetette fel Nyakó István szocialista képviselő. Már csak azért is, mert közfoglalkoztatottak százai nem jutottak hozzá Borsodban fizetésükhöz 45 napon keresztül. Navracsics Tibor miniszter azt ígérte, az eseteket kivizsgálják. Hozzátette: "a kormány tagjai is megkapták időben a fizetésüket, csak úgy, mint ön is".

2012. április 16., hétfő | 16:14

Mi a helyzet a zöld munkahelyteremtéssel?

Szél Bernadett (LMP) arról kérdezett, hogy miért mondott le a kormány a zöld munkahelyteremtésről? A politikus szerint munkahelyteremtő programokat hirdettek meg anno, de ezekből semmi sem valósult meg. "Újabb atomerőművet akarnak készíteni ehelyett, és csak ennek a reklámjára 13 milliárdot terveztek be" - jelentette ki Szél Bernadett, aki beszélt arról is, hogy Simicska Lajos és a Fidesz érdekkörei juthatnak hozzá az állami forrásokhoz. Fónagy János államtitkár leszögezte, hogy a kormány nem mond le ezeknek a munkahelyeknek a megteremtéséről. Emlékeztetőül felhozta, Magyarország cselekvési tervében, ezen az energetikai területen 20 ezer állás teremtését tervezik több év alatt. A zöld gazdaság fejlesztése is cél az Új Széchenyi-tervben. A megújúló energia a kormány programjai sorában az utolsó helyen szerepel - felelte erre az LMP-s politikus. 

2012. április 16., hétfő | 16:06

Gyilkossági ügyek is szóba kerültek

Az ártatlanság vélelme, avagy ki védi meg az ártatlanokat? - tette fel a kérdést két jobbikos képviselő, Endrésik Zsolt és Balla Gergő. Április 7-én két gyilkosság történt Borsodban. Mindkét esetben két csoport veszett össze, ez vezetett a tragédiához. Kontrát Károly államtitkár azt felelte, hogy a berzéki és a hejőszalontai esetben is azonnal lépett a rendőrség, a gyanúsítottakat elfogták és megindult velük szemben az eljárás. A bűncselekményeket részben elismerték a tettesek. Senki nem áll a törvények fölött, aki azokat megszegi, felelnie kell tettéért, mint ezekben az ügyekben is történik. Balla Gergő "cigánybűnözésről" beszélt, ami miatt az ülés levezető elnöke rendre utasította, mondván, ezt a kifejezést nem használhatja. Kontár Károly pedig azt közölte, mindegy ki követi el a bűntettet, felelősségre vonják.

2012. április 16., hétfő | 15:58

Mutyi földügyek Borsodban is?

Gőgös Zoltán és Kovács Tibor MSZP-s képviselők közösen érdeklődtek a Borsod megyei földpályázatokról. A Bükki Nemzeti Park földterületének hasznosítására kiírt pályázaton olyanok nyertek, akik fideszes képviselőkhöz kötődnek, ezért a bérleti szerződések visszavonását követelik. Budai Gyula válaszában azt mondta, ha bűncselekmény gyanúját sejtik a háttérben, akkor tegyenek feljelentést a megfelelő helyen, illetve azt javasolta a szocialista képviselőknek, hogy a helyieknek is mondják el ezeket a konkrétumok nélküli állításaikat. "Az önök elmúlt nyolc éve ezekről a mutyikról szólt" - jegyezte meg indulatosan Budai Gyula. Gőgös Zoltán szerint Budai Gyula nem ért a szakmához. "Több családot tettek tönkre, hogy magoszosok jussanak földekhez" - vágott vissza az MSZP-s politikus. Budai Gyula viszonválaszában azt hozta fel, hogy a szocialisták azért vontak vissza pályázatokat, mert nem az ő támogatóik nyertek.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés
5 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. április 17., 07:24 bakegya

Erről jut eszembe,a TESZKÓ-ban a legolcsóbb a WC papír.Ők ugyanis jó ideje tisztában vannak vele,hogy mi magyarok nagyobbik fele egyre hígabbat ....Keményen csak a 2/3 harmatosok tarthatják a formátumuk.A "tótát" üdvözlöm!

2012. április 16., 20:32 retró55

"Egyhangulag megszavazta a fityesz ádert.....Ki merne visszaszólni egy diktátornak??? Hitlernek, Sztálinnak aki visszaszólt, mindenki tudja mi lett velük!!! Ilyen kt. elnök???? Most nézem az ATV.-t...hát senki sehova ne forduljon panasszal... biróság??? szájerné, ügyészség??? plot petya....belügy??? pintyőke... Nem semmi ahova vitte a bohóc diktátor az országot!!!! Szégyellem, hogy magyarnak születtem. Ezek lopnak és hazudnak!!!

2012. április 16., 19:15 retró55

Megen a bohóc, paprikajancsi diktátor dönt. Azt NEM értem miért kell a parlamentnek nevezett............. amikor ez a .........dönt.... aszonja lázár kölök te leszel, akkor ő lesz, aszonja dagi maci laci te leszel, akkor ő lesz, azonja .......te leszel, akkor ő lesz a közt.eln.-k.... hát idáig süllyedtünk a fityesz bandával.....

2012. április 16., 18:45 Emília

Most azt mondják, hogy a cél a jövedelmet terhelő adók helyett a fogyasztást terhelő adók növelése, és ebbe a képbe illeszkedne a tranzakciós adó. Csak azt kérdeznem akkor, hogy a nyugdíjasok, a segélyen élők, a gyesen lévők miféle fogyasztását terhelné ez az adónem? Azt, hogy a nyugdíjat és a segélyeket nem a postás hozza ide a kapuhoz, hanem számlára kapjuk, hogy ne tegyük ki a besurranó tolvajok veszélyének a készpénzt?! Megfizetjük a banki műveletek díját, miért kell a készpénzkímélő tranzakciókat adóval büntetni? Azon túl persze, hogy tudjuk miért! A világ pénze nem elég nekik, hogy befoltozzák azokat az óriási lyukakat a költségvetésben, amelyeket már maguk ütöttek az alacsony egykulcsos szja-val például!

A számítgatásaik szerint állítólag egy átlagos családnál ez az adónem csak havi 300 forint plusz terhet jelentene. Nem tudom miként számították ki, mert ha jól értem, akkor is fizetnénk ezt az adót, amikor a számlánkra érkezik a fizetés/nyugdíj, és akkor is, amikor ebből mondjuk a közüzemi költségeket utalja át a bank a szolgáltatónak, vagyis kétszeresen terhelne bennünket ez az adó! De azt is jó lenne tudni, hogy egy ilyen családonként átlagosan 300 forint adóbefizetést a rendszerben összesen mennyi költség fog terhelni? Vagy mindegy, hiszen azt a bankok viselik majd jobbára? De azt is az ügyfelek fogják megfizetni előbb-utóbb!

Nekem viszont van egy másik javaslatom: Ezután minden adónemet csak a rájuk szavazó fülkeforradalmárokra szabjanak ki! Viseljék ők a választásuk terheit!

2012. április 16., 17:20 tótaferenc

Cséfalvay úr!Mi is csak praktikus szempontból nézzük az új adó , a tranzakciós adó bevezetését, és mondhatom, hogy dühösen állapítjuk meg.hogy ha néhány száz, vagy ezer forinttal is de megint többet kell fizetni az embereknek, akkor amikor azt ígérték, hogy csökkenni fog az adózásunk mértéke!Matolcsy úrnak az a briliáns indokolása, hogy azért vezetnek be ilyen adót, mert ez még nem volt, engem egyenesen lenyűgözött!Nem kell ide közgazdaság tudomány, hatás tanulmány, elég csak annyit megállapítani egy új adó bevezetéséhez, hogy volt-e már ilyen vagy sem!Ha nem volt, akkor jöhet az új adó!Az hogy az emberek jövedelmét két három adóval csökkentik, az nem számít!Az sem számít, hogy azt ígérték, hogy a nyugdíjat nem adóztatják meg!Formálisan nem vetnek ki rá adót, de amikor felveszi az ember a bankból, rögtön adózik utána!Azt gondolják, hogy a nyugdíj azért van, hogy a bankban legyen és a pénzfelvétel abból ne történjen, nézzük mint a kirakatban levő drága luxus cikket, ami elérhetetlen egy nyugdíjas számára.Van erre egy jó közmondás:Nem szartunk a kútba, csak a kávájára, és azután belöktük a vízbe!Ezek az intézkedések erősítik igazán a FIDESZ-t, gratulálok!

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Áder jelölése előtt még saját zsebükbe néznek a képviselők
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X