szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meg fog harcolni az igazáért - írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke a szakdolgozatával kapcsolatos plágiumgyanúra írt választ.

"Vádoltak anyósgyilkossággal, feleségcsalással, megvádolták gyerekemet, folyik a sukorói eljárás. Így élek, így élünk közel tíz éve. Az eszközök változtak, a célok nem: az első perctől el akarnak távolítani a politikából, pontosabban, politikailag meg akarnak ölni." - részletezte a volt miniszterelnök a politikai pályája során eddig őt ért támadásokat. "Mocskos játék zajlik. Nem először."

Gyurcsány jelzi: lopás miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert dolgozata eltűnt a Pécsi Tudományegyetemről (PTE). A bejegyzésben burkoltan ugyan, de arra céloz a DK-elnök, hogy talán a Hír TV-nek is köze lehet a szakdolgozat eltűnéséhez. "Távol áll a Hír Tv-től, hogy konstrukciót gyártson? Volt-e már hasonló ügye a Hír Tv-nek, sőt, ugyanennek a műsornak, amelyben már bíróság is kimondta, hogy csalás és hazugság történt annak érdekében, hogy lejárassák a Fidesz egyik ellenfelét?"

"Az élet felülírja a terveket. Holnapi beszédem erről a világról, a legújabb koncepciós vádról is fog szólni a Városligetben 12.00 órakor" - zárja írását Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció május 1-jén a budapesti Városligetben tart majálist.

©

A Hír TV pénteken és vasárnap számolt be arról, hogy Gyurcsány Ferenc szakdolgozata nagyfokú egyezést mutat volt sógorának, Rozs Szabolcsnak azonos című dolgozatával. A bizonyítást azonban nehezíti, hogy mindkét diplomamunka eltűnt a PTE-ről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!