Baja Ferenc: Gyurcsány döntése, megtartja-e mandátumát

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Gyurcsány Ferenc; Baja Ferenc; plágiumbotrány;

Nem látja bizonyítottnak a szocialista Baja Ferenc, hogy Gyurcsány Ferenc plágiumot követett el főiskolai diplomájának elkészítésekor. Az MSZP-s politikus hétfőn más témában tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre ugyanakkor azt mondta: nincs helye kettős mércének, a tudományos értekezések szabályai mindenkire egyformán érvényesek.

Gyurcsány Ferenc

Fotó:

Baja Ferenc szerint ha bebizonyosodik a plágiumgyanú, a volt kormányfőnek viselnie kell ennek erkölcsi és politikai következményeit.

Arra a kérdésre, hogy ebben az esetben le kell-e mondania tisztségeiről, a szocialista politikus azt hangsúlyozta: eltérő Schmitt Pál és Gyurcsány Ferenc ügye. A közjogi tisztséget betöltő, az egész nemzetet képviselő államfővel szemben Gyurcsányt pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) választotta elnökévé - jegyezte meg. Szerinte a korábbi miniszterelnök döntése, hogy a DK élén maradna-e ilyen helyzetben.

Véleménye szerint az is a DK-ra és Gyurcsány Ferencre tartozik, hogy ha igazolódik ellene a plágiumgyanú, megtartja-e parlamenti mandátumát. Baja Ferenc azt mondta, nem tartaná ízlésesnek, ha az MSZP - amelynek listáján a mandátumát szerezte - lemondásra szólítaná fel a volt miniszterelnököt.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X