szerző:
hvg.hu

Majdnem 344 ezer forinttal tartozik a miskolci önkormányzatnak a Szegedi és Társa Kft., amely a jobbikos Szegedi Márton családi cége. A politikus vezeti a Jobbik miskolci önkormányzati frakcióját, és egyébként Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő testvére. Az ügy pikantériája, hogy ő az önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke is – írja az Észak Online.

A cég tartozása összesen 343 ezer 980 forint. A hátralék már szerepelt a februárban közzétett miskolci adóslistán, és rajta van a májusi, frissített adatsoron is.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálatának adatbázisa szerint a miskolci székhelyű Szegedi és Társa Kft.-t 2005. július 11-én, 3 millió forintos tőkével jegyezték be. Fő tevékenységi körként a közúti áruszállítást jelölték meg, és most két tulajdonosa van fele-fele részben: Szegedi Márton és felesége, Szegediné Takács Emese.

A tárolt cégkivonatból az is kiderül, hogy a Szegedi és Társa Kft. ellen 2012. január 18-án végrehajtást rendeltek el, de ezt nem a miskolci önkormányzat kezdeményezte, hanem a Nemzeti Adó és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatósága – olvasható a cikkben.

Szegedi Márton legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint egy 1690 négyzetméteres harsányi lakóházas ingatlan, egy 16,6 hektáros sóstófalvai szántó, egy 21 hektáros nyékládházai kert és gyümölcsös, egy 22,77 hektáros mályi erdő és gyep, illetve egy 2,2 hektáros kemecsei gyümölcsös tulajdonosa. A már említett Szegedi és Társa Kft. 50 százalékos tulajdonrésze mellett 100 százalékos tulajdonosa a Design Management Kft.-nek is, viszont se innen, se a Szegedi és Társától nem származott adóköteles bevétele 2011-ben.

Összes jövedelme tehát elvileg a bruttó 236 ezer 151 forintos önkormányzati tiszteletdíja. Vagyonnyilatkozatában megemlíti, hogy 2011-ben vett egy Ford Mondeo típusú autót.

A polgármesteri hivatal szóvivője keddi közleményében azt írta, hogy a miskolci adólista hatásos kezdeményezésnek bizonyult, mert a februári közzététel óta csaknem 70 millió forint hátralékot fizettek be az érintettek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!