szerző:
MTI

Helyreállt az áramszolgáltatás a súlyos károkat okozó pénteki vihar után a Hajdú-Bihar megyei Nyíracsádon késő éjszaka. A településen jelenleg a kárfelmérésen dolgoznak - mondta el a község fideszes polgármestere

Tornádó pusztított a Hajdú-Bihar megyei Nyíracsádon pénteken. Nagy János, a település polgármestere közölte: pénteken négy utcában mintegy 60-70 lakóházban szünetelt órákon át az áramellátás, mert több helyen is leszakadtak a felsővezetékek. A szolgáltató szakemberei késő éjszaka végeztek a helyreállítással.

Szombaton befejezték a megrongálódott háztetők fóliázását, jelenleg folyik a kárfelmérés. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a fóliák beszerzésével tudta segíteni a károsultakat.

©

Folyamatosan érkeznek a felajánlások más településekről is, de ez sem lesz elég a helyreállításhoz, így az önkormányzat a Belügyminisztériumhoz fordul segítségért - közölte.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!