Tornádó után: helyreállt az áramszolgáltatás Nyíracsádon

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: tornádó; Nyíracsád;

Helyreállt az áramszolgáltatás a súlyos károkat okozó pénteki vihar után a Hajdú-Bihar megyei Nyíracsádon késő éjszaka. A településen jelenleg a kárfelmérésen dolgoznak - mondta el a község fideszes polgármestere

Tornádó pusztított a Hajdú-Bihar megyei Nyíracsádon pénteken. Nagy János, a település polgármestere közölte: pénteken négy utcában mintegy 60-70 lakóházban szünetelt órákon át az áramellátás, mert több helyen is leszakadtak a felsővezetékek. A szolgáltató szakemberei késő éjszaka végeztek a helyreállítással.

Szombaton befejezték a megrongálódott háztetők fóliázását, jelenleg folyik a kárfelmérés. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a fóliák beszerzésével tudta segíteni a károsultakat.

Fotó:

Folyamatosan érkeznek a felajánlások más településekről is, de ez sem lesz elég a helyreállításhoz, így az önkormányzat a Belügyminisztériumhoz fordul segítségért - közölte.

 

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X