szerző:
MTI

Központi bűnjelraktárak létrehozását tervezi a Belügyminisztérium - írta hétfői számában pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Népszabadság.

Egy nyomozó vitte haza évekkel ezelőtt annak a pokolgépnek a darabjait, amellyel 1997-ben kíséreltek meg bombamerényletet Seres Zoltán vállalkozó ellen, és csodával határos, hogy a jelenleg Jozef Rohac ellen folyó eljárásban is megvoltak még - a Népszabadság ezt az esetet hozza fel példaként arra, hogy mennyire esetlegesen történik jelenleg a bűnjelek tárolása. A lap szerint kis túlzással a bűnjeleket mindenki ott tárolja, ahol tudja. Van, ahol külön raktár van erre a célra, jellemzőbb azonban, hogy a nyomozók a szakértőktől visszakapott bizonyítékokat oda teszik, ahol éppen helyet találnak nekik. Raktárak fenntartására mindenesetre több százmillió forintot költenek a hatóságok a lap szerint.

A Népszabadság szerint nemegyszer előfordult, hogy a raktárban szakszerűtlenül tárolás miatt a bizonyíték tönkrement. A belügy szándéka szerint pár év múlva néhány regionális bűnjelraktárban gyűjtik össze a valóban fontos bizonyítékokat - írta a lap.


 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!