szerző:
hvg.hu

A támogatói felajánlásoknak köszönhetően egyelőre megmarad az Igazgyöngy Alapítvány hátrányos helyzetű gyerekeket is oktató iskolája, amely korábban az állami támogatás elmaradása miatt került veszélybe.

Az Igazgyöngy Alapítvány művészetoktatási tevékenységére korábban az állami normatíva mellé kiegészítő támogatást kapott, amiből fedezte a hátrányos helyzetűek térítési díját. Bár a kiegészítő támogatásra ismételten pályáztak, mégsem kapták meg, az iskolában veszélybe került a hátrányos helyzetű gyerekek oktatása, valamint félő volt, hogy tanárokat is el kell küldeni.

Az alapítvány ezután egy jelképes „örökbefogadási” akciót indított, 1500 forintos támogatást kérve az önkéntes felajánlóktól, hogy továbbra is oktathassák a nagyjából 470 hátrányos helyzetű gyereket, akik a tanulók létszámának nagyjából 70 százaléűt teszik ki.

Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője a hvg.hu-n vezetett blogjában most bejelentette, a támogató felajánlásoknak és a civil összefogásnak köszönhetően még legalább egy tanévig működhet az iskola, és a hátrányos helyzetű gyerekek is beiratkozhatnak.