szerző:
hvg.hu

Egy augusztusi interjúnk után több mint kétmillió forinttal és mindenféle felajánlásokkal segítettek a hvg.hu olvasói a cikkben bemutatott gyermekvédelmi alapítványnak.

„Gyermekvédelmisnek radikális vagyok, jobbikosnak meg cigányimádó” címmel közöltünk nemrég interjút a hvg.hu-n Tóth „Hope” Ákos gyermekvédelmi szakemberrel. A cikkben szó volt a szegénysoron, intézetekben élő gyerekek, különösen a cigány származásúak előtt álló kilátástalan jövőről, az általa vezetett Age of Hope alapítvány munkájáról, eddigi sikereiről, illetve arról is, hogy nagy szükség lenne egy kisbuszra a hatékonyabb működéshez.

A cikket rengetegen olvasták. Megjelenése után az alapítvány számos felajánlást kapott: 200 ezer forintot, amit az idei nyári gyerektáborokra fordítottak, tovább számos szervezet, alapítvány kereste meg őket együttműködéssel és negyvenen jelentkeztek önkéntesnek. A legnagyobb felajánlás kétmillió forintnyi adomány volt a kisbusz megvásárlására. Azóta már az ideális járművet is sikerült megtalálni, ami mind személy, mint csomagszállításra alkalmas, és a fenntartásra is lenne pénz. A megvásárlással járó adminisztratív és egyéb költségek kifizetéséhez azonban további 400 ezer forintra van szüksége Az Age of Hope alapítványnak.

A hvg.hu olvasói közül valaki már kétmillió forinttal segítette a furgon megvételét és ezáltal a hatékonyabb alapítványi munkát. A többi kedves olvasónknak továbbítjuk az alapítvány kérését: segítsék egy kisebb összeggel a kisbusz megvételéhez szükséges maradék pénz összeszedését, melyet a következő számlaszámokon tehetnek meg: 11600006-00000000-56705485 Külföldről: GIBA HUHB HU2511600006-00000000-56705485. A támogatásokat az alapítvány nevében köszönjük, az eredményről természetesen beszámolunk.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!