szerző:
hvg.hu

Az MSZP megyei elnökhelyettese legyőzte a fideszes jelöltet a polgármester-választáson.

Szocialista forrásokból az ATV úgy értesült, hogy a függetlenként indult Horváth Zsolt Tolna megyei pártelnökhelyettes Dunaföldvárott legyőzte fideszes ellenfelét. Az időközi választást a korábbi fideszes polgármester, Keresztes Lajos halála miatt kellett tartani. A voksoláson két jelölt közül lehet választani.

Jákli Mihály 50 éves agrármérnök a Fidesz-KDNP jelöltjeként, Horváth Zsolt 49 éves tanár, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese független jelöltként indul. A választáson érvényességi küszöb nem volt.

Vaskeresztesen is polgármestert választottak vasárnap, az egyedüli jelölt, a függetlenként indult eddigi alpolgármester, Balázs János veztheti a települést. A faluban azért kellett időközi polgármester-választást kiírni, mert az előző polgármester lemondott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!