szerző:
MTI

Átadták a környezettudatos szellemben svéd támogatással megújult Lánchíd parkot Budapesten pénteken.

Az budai hídfőnél lévő parkban tartott ünnepségen Tarlós István főpolgármester az utóbbi időben bekövetkezett szemléletváltásról beszélt, jelezve, hogy a környezettudatos életre való törekvés szinte mindenhol teret nyert.

©

A főpolgármester hozzátette: a Lánchíd parkot is az új irányzat jegyében építették át bontásból származó anyagok újrahasznosításával. Mint mondta, a főváros örömmel csatlakozott a svéd kezdeményezésű programhoz, amely a fenntarthatóság érdekében tervezi át a városi környezetet.

Karin Olofsdotter, Svédország budapesti nagykövete elmondta: a park tökéletes példája egy olyan találkozóhelynek, ahol élvezhető a természet közelsége, a nagyvárosi forgatag hátrahagyása nélkül. Szólt arról is, hogy a fenntartható városfejlesztési programot 2010-ben indították, a cél pedig a zöld gondolkodásmód elterjesztése Magyarországon.

©

A park 23 millió forintból újult meg, a megvalósításban a fővárosi önkormányzat, a svéd nagykövetség, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség és Magyarországon működő svéd vállalatok vettek részt.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!