szerző:
hvg.hu

Gyöngyi Sándor, Szita Bence nevelőapja az atv.hu-nak beszélt a gyilkossággal meggyanúsított barátnőjéről, P. Erikáról.

"Megpróbáltam rendezni az életemet, úgy éreztem, ez vele sikerül" - mesélte az atv.hu-nak a meggyilkolt 11 éves kisfiú nevelőapja, Gyöngyi Sándor P. Erikával való viszonyáról. "Az én életemben a fiam, Bence volt az első, ebből adódóan nem tudtunk megoldást találni, ezért megszakadt közöttünk ez az együttélési viszony. Ennek ellenére továbbra is tartottuk a kapcsolatot az elmúlt két évben is" - elevenítette fel a történteket, majd hozzátette, hogy a különválás után Bence és Balázs már jól kijött egymással.

Mint ismert, a 11 éves kisfiút múlt hét hétfő este brutálisan meggyilkolták, majd elásták egy Kaposvárhoz közeli erdőben. A rendőrség három embert gyanúsít a gyilkossággal, két férfit és P. Erikát, Gyöngyi Sándor barátnőjét. Mindhármukat őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték.

Gyöngyi Sándor elmondta, ha csak hajszálnyi jel is utalt volna a nő szándékára, megszakított volna minden kapcsolatot vele. "Nem tudom felfogni, hogy tudta elkövetni ezt. Ez felfoghatatlan, hogy volt képes ezt eltitkolni előttünk?" - tette fel a kérdést a férfi. Gyöngyi Sándor felelevenítette, hogy a gyilkosság után a kapitányságon találkozott legközelebb P. Erikával és ott már egy "megváltozott embert" látott. "Más volt az arca, a tekintete" - fogalmazott a nevelőapa. A rendőrségen nem tudtak kommunikálni, de a nő "tekintetéből sugárzott az elégedettség, az, hogy elérte, amit akart, végrehajtotta a tervét".

A férfi azt mondta, nagyon kedves, udvarias, mindenre figyelő embernek ismerte meg P. Erikát, ezért is szerette, de véleménye szerint a nő "kifordult önmagából". Gyöngyi Sándor szerint nem a nő "két segítőjének állt az útjában" a fia, hanem "neki". Arról is beszélt, hogy sem ő, sem a lánya, sem Bence nem sejtett semmit arról, hogy a nő terveket szőhet. "Hatalmas színész volt" - vélekedik a férfi, aki szerint a nő és a másik két gyanúsított is folyamatosan félrevezették a nyomozókat.

Gyöngyi Sándor a gyermek eltűnésének estéjéről elmondta: éjfél után 12 perccel hívta őt P. Erika, hogy Bence eltűnt. "Azt mondta, hogy a Tescónál meglátta néhány barátját, akikhez odafutott, majd eltűnt velük a játszótér irányába. Aztán hazugság hazugságot követett. Bíztam abban, hogy Bence előkerül, de egyben volt bennem egy félelem is, hogy mi van, ha mégsem. Szombaton kérdeztem a nyomozókat, hogy van-e eredménye a keresésnek. Ekkor közölték, hogy kijönnek hozzám és majd tájékoztatnak. Délelőtt kijöttek és könnybe lábadt szemmel elmondták, hogy megtalálták Bencét. Ekkor tudtam meg, hogy mi történt" - mondta a lapnak a nevelőapa, aki ezek után már nem tudott beszélni P. Erikával.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!