szerző:
hvg.hu

Az Átlátszó.hu megkérte a Belügyminisztériumot a KiMitTud-on, hogy küldje meg az október 23-ai tömegrendezvények, így különösen a Békemenet és a Milla-tüntetés résztvevőinek számára vonatkozó belügyminisztériumi közleményeket megalapozó becsléseket alátámasztó számításokat és módszertant.

Az Átlátszó.hu érdeklődését felkeltette az a gyakorlat, hogy a tüntetéseket és állami rendezvényeket biztosító rendőrséget irányító Belügyminisztérium ad ki közleményt a rendőrségre hivatkozva rendezvények létszámáról, hiszen ezeket a számokat utóbb igazán nem nehéz hivatalos adatként interpretálni. Így megkérte a BM-et a KiMitTud-on, hogy küldje meg a 2012. október 23-ai tömegrendezvények, így különösen a Békemenet és a Milla-tüntetés résztvevőinek számára vonatkozó belügyminisztériumi közleményeket megalapozó becsléseket alátámasztó számításokat és módszertant.

A BM Sajtóosztálya határidőben és érdemben válaszolt, bár számításokról és módszertanról azért túlzás beszélni - olvasható az Átlátszó.hu-n. A teljes választ itt találja!