szerző:
hvg.hu

Meghalt egy elítélt a múlt pénteken a Kozma utcau fegyintézetben, tudta meg az Index, amely úgy értesült, a férfit zárkatársai lényegében halálra verték.

Múlt pénteken a déli órákban a Kozma utcai Budapesti Fegyház és Börtönben rosszul lett, majd az egészségügyi rendelőbe szállítva meghalt egy elítélt - tudta meg az Index, amelynek értesülését a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) sajtóirodája.

A lap úgy tudja, hogy a 61 éves elítéltet a zárkában társa vagy társai két napon át verték halála előtt. A BVOP sajtóirodája az Index-szel azt közölte, hogy az orvosi vizsgálat során felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a zárkatársakat azonnal elkülönítették. A börtön parancsnoka halált okozó testi sértés gyanúja miatt feljelentést tett, a rendőrség elkezdte a nyomozást - áll a cikkben, amely szerint a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka vizsgálatot rendelt el az eset körülményeinek feltárására.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!