szerző:
hvg.hu

Kommunista propagandaszöveggé írta át a Fidesz-frakció médiatörvénnyel kapcsolatban kiadott közleményét az MSZP. A viccelődő szocialisták a Fidesz eredetijének egyes szavait a kommunista éra szóhasználatában megszilárdult jelzőkre - például az "imperialistára" vagy "reakciósra" - cserélték, az országot Magyar Népköztársaságnak, Orbán Viktort pedig a néhai észak-koreai diktátor után Kedves Vezetőnek nevezték.

Akár a honlapok szövegeibe véletlenszerűen trágár jelzőket szúró Pornolizer szolgáltatás is megihlethette az MSZP-t, amely alaposan átírta Cser-Palkovics András és a Fidesz-frakció mai, médiatörvénnyel kapcsolatos közleményét. Az eredeti közleményt - amely szerint Magyarország bocsánatkérést vár a hazai baloldal tagjaitól, amiért külföldön kritizálták a médiatörvényt - a szocialisták egy kommunista propagandaszöveg stílusában fogalmazták újra.

Az országot népköztársaságnak nevezik, Orbán Viktort pedig az egykori észak-koreai diktátor után Kedves Vezetőnek, illetve alaposan megtűzdelték a szöveget olyan jelzőkkel, mint az "imperialista", a "reakciós", a "munkaalapú" vagy a "béketábori".

Íme egy teljes tiráda: "hosszas, indokolatlan és aljas politikai támadás után, amelyet az imperialista közvélemény megtévesztésével munkaalapú társadalmunk ellen indítottak az imperialista és reakciós erők, a Magyar Népköztársaság igaza bebizonyosodott: hazánk dicső tollforgatóit megvédő médiatörvény körüli hisztériának semmiféle szakmai alapja nem volt".

Ez a Fidesz-frakció eredetijében a következőképpen hangzik: "hosszas, indokolatlan és aljas politikai támadás után, amelyet a külföldi közvélemény megtévesztésével Magyarország ellen indított a hazai baloldal, Magyarország igaza bebizonyosodott: a magyar médiatörvény körüli hisztériának semmiféle szakmai alapja nem volt".

A Fidesz-közleményt jegyző Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester sem úszta meg, az MSZP verziójában az aláírás szerint ő "a Magyar Népköztársaság agitprop osztályának vezetője, Székesfehérvár Városi Tanács elnöke". A szocialisták még arra is vették a fáradságot, hogy az átiratot a gyakorta kormánypárti elfogultsággal vádolt MTI stílusában, a javításoknál megszokott módon címezzék és szövegezzék meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!