szerző:
MTI

Újabb áradás kezdődött a Tisza felső szakaszán - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője vasárnap az MTI-vel.

Lovas Attila tájékoztatása szerint a Tisza mellett a Zagyva-Tarna vízrendszerben, a Hármas-Körösön és a Hortobágy-Berettyón is áradás figyelhető meg. A folyókon 394 kilométeren van elsőfokú védelmi készültség, míg másodfokban a Hortobágy-Berettyón 52 kilométeren védekeznek. Az elmúlt nap jelentős csapadékmennyisége és az intenzív hóolvadás csaknem 5 ezer hektárral növelte meg a belvizes területet. A Közép-Tisza mentén jelenleg 23 ezer hektár áll víz alatt, ebből 12 és fél ezer hektár vetés, illetve szántó.

Az elmúlt 24 órában a vízügyi szervezet 48 szivattyúja közel 4 millió köbméter vizet emelt át a befogadókba, a belvíz elleni védekezésben 129 ember vett részt. A belterületi elöntések miatt Fegyverneken, Jászalsószentgyörgyön és Tomajmonostorán kell védekezni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!