Árvíz: újabb áradás kezdődött a Felső-Tiszán

2013. március 31., vasárnap, 13:40
Szerző:


Címkék: ; ;

Újabb áradás kezdődött a Tisza felső szakaszán - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője vasárnap az MTI-vel.

Lovas Attila tájékoztatása szerint a Tisza mellett a Zagyva-Tarna vízrendszerben, a Hármas-Körösön és a Hortobágy-Berettyón is áradás figyelhető meg. A folyókon 394 kilométeren van elsőfokú védelmi készültség, míg másodfokban a Hortobágy-Berettyón 52 kilométeren védekeznek. Az elmúlt nap jelentős csapadékmennyisége és az intenzív hóolvadás csaknem 5 ezer hektárral növelte meg a belvizes területet. A Közép-Tisza mentén jelenleg 23 ezer hektár áll víz alatt, ebből 12 és fél ezer hektár vetés, illetve szántó.

Az elmúlt 24 órában a vízügyi szervezet 48 szivattyúja közel 4 millió köbméter vizet emelt át a befogadókba, a belvíz elleni védekezésben 129 ember vett részt. A belterületi elöntések miatt Fegyverneken, Jászalsószentgyörgyön és Tomajmonostorán kell védekezni.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Árvíz: újabb áradás kezdődött a Felső-Tiszán
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X