szerző:
hvg.hu

Jövő vasárnap jelenti be új pártja alapítását Bokros Lajos – írja az Index. A lap szerint az eseményen rögtön megalakítják a párt ötfős elnökségét is.

Az Index információi szerint április 21-én a Corinthia Hotelben jelenti be hivatalosan Bokros Lajos uniós képviselő, egykori pénzügyminiszter, hogy saját pártot alapít. Az eseményen részt vesz a tíz alapító, akik közül rögtön megválasztják az öttagú elnökséget is.

Az alapítók Bokrost javasolják elnöknek, az elnökségbe pedig rajta kívül még Pálfy G. István egykori tévés személyiség, Pusztai Erzsébet, az MDF, az MDNP és a Centrumpárt egykori politikusa, Kajdi József, az Antall-kormány közigazgatási államtitkára, valamint Cselényi László, a Duna Televízió volt elnöke kerül. Kajdi és Pusztai a Bokros elnöksége alatt működő Szabadság és Reform Intézet kuratóriumi tagjai.

A párt megnevezése szerint konzervatív szabadelvű irányzatot követ majd, és az Orbán-kormány ellenzékének táborát gyarapítja majd.

Bokros pártalapítási terveiről már március elején beszámoltunk, akkor a párt neve még nem dőlt el, de ötletként felmerült a Modern Magyarország Mozgalom is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!