szerző:
hvg.hu

Egy önkormányzati szociális bérlakásból akarják kilakoltatni azt a kisgyermekes egyedülálló nőt, akinek Rogán Antal V. kerületi polgármester és a Fidesz frakcióvezetője a Louis Vuitton márkájú táskájának elárverezéséből befolyt összeget felajánlja.

A Napi kérdés blog szerint a gyermekét egyedül nevelő Gál Edit szociális gondozó, akit azért akarnak kilakoltatni, mert hónapok óta nem fizetett lakbérhátralékot és rezsit az önkormányzati szociális bérlakásáért.

A nő elmondta, a szülei megbetegedtek, ő ápolta őket, ezért ápolási díjat kapott, a kisfia apja azonban nem fizetett tartásdíjat, így hat év alatt olyan magas lakbérhátraléka gyűlt fel, hogy már munkába állásakor sem akarták meghosszabbítani a lakásszerződését. Mint mondta, családok átmeneti otthonába tudtak volna csak menni, ezért bement a polgármesteri hivatalba, ahol ígéretet kapott Rogán Antaltól, hogy segít nekik.

A blog rámutat, a nőt valójában a Rogán vezette önkormányzattól bérelt szociális lakásból akarták kilakoltatni a kerület dolgozói, miközben a polgármester a luxustáskája elárverezésével akar segíteni rajtuk.

A legújabb hírek szerint az eredetileg pelenkatartó táska árverése már 1,1 milliónál tart.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!