szerző:
hvg.hu

Egy önkormányzati szociális bérlakásból akarják kilakoltatni azt a kisgyermekes egyedülálló nőt, akinek Rogán Antal V. kerületi polgármester és a Fidesz frakcióvezetője a Louis Vuitton márkájú táskájának elárverezéséből befolyt összeget felajánlja.

A Napi kérdés blog szerint a gyermekét egyedül nevelő Gál Edit szociális gondozó, akit azért akarnak kilakoltatni, mert hónapok óta nem fizetett lakbérhátralékot és rezsit az önkormányzati szociális bérlakásáért.

A nő elmondta, a szülei megbetegedtek, ő ápolta őket, ezért ápolási díjat kapott, a kisfia apja azonban nem fizetett tartásdíjat, így hat év alatt olyan magas lakbérhátraléka gyűlt fel, hogy már munkába állásakor sem akarták meghosszabbítani a lakásszerződését. Mint mondta, családok átmeneti otthonába tudtak volna csak menni, ezért bement a polgármesteri hivatalba, ahol ígéretet kapott Rogán Antaltól, hogy segít nekik.

A blog rámutat, a nőt valójában a Rogán vezette önkormányzattól bérelt szociális lakásból akarták kilakoltatni a kerület dolgozói, miközben a polgármester a luxustáskája elárverezésével akar segíteni rajtuk.

A legújabb hírek szerint az eredetileg pelenkatartó táska árverése már 1,1 milliónál tart.