szerző:
met.hu

Péntek délután megérkezik az eső, de előtte még kellemes meleg lesz. Hétvégén is többször eleredhet az eső, és nyugaton csak 15 fok körül lesz a csúcshőmérséklet. A keleten élők azonban a következő napokban sem fáznak majd.

Pénteken eleinte kevés lesz a felhő, sok napsütésre számíthatunk, majd délután a Dunántúlon már többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és késő délutántól egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Napközben megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti szél, majd az esti órákban nyugaton északnyugatira fordul. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Szombaton a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, másutt még többnyire kevés felhő valószínű, majd délután a Duna-Tisza közén növekszik a felhőzet. Délelőtt inkább csak a Dunántúlon, délután már a Duna-Tisza közén is várható eső, zápor, helyenként zivatar. A szél északnyugatira fordul, és a Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 14, 20, másutt 21, 29 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős égre számíthatunk, inkább csak rövidebb időre süthet ki a nap. Több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar. A szelet többfelé erős, a Dunántúlon viharos széllökések kísérhetik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15, 20 fok között alakul.