szerző:
hvg.hu

A Bem rakpart Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszáról a BKK elszállította az autókat. Ezekről a 107-es rendőrségi telefonszámon vagy Budapest Főváros Közterület-felügyelete speciális oldalán érdeklődhetnek, a www.bfkf.hu/elszallitott-jarmuvek címen.

Az autók elszállításának előzmény az , hogy a főpolgármester intézkedése nyomán elrendelt rendkívüli árvízi készültség keretében a Fővárosi Katasztrófa-védelmi Igazgatóság, a BKK és a BKV szakemberei értékelték a H5-ös hév árvíz által érintett budai alagútjának műszaki állapotát, az árvíz által okozott kockázatokat. Ez alapján arról hoztak döntést, hogy a hév-alagút árvíz általi megemelkedésének elkerülésére a Bem rakpart Duna felőli oldalán a Batthyány tér és Margit híd közötti útszakaszt is bevonják az árvíz elleni védekezésbe, és az úttestet nehézgépjárművekkel, buszokkal súlyozzák le a födém megemelkedésének elkerülése érdekében.

A műveletben a BKV autóbuszai és az FKF kommunális közszolgáltatásokat ellátó járművei is részt vesznek majd. A járművek a következő órákban foglalják el helyeiket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!