szerző:
hvg.hu

Egy Magyarországon élő brit állampolgár az a terhes anya, akit hétfőn úgy felpofozott egy villamosvezető, hogy vérzett a szája – írta az Index, amelynek a nő azt mondta, azért lépett rosszkor a sínekre, mert reflexből nem balra, hanem jobbra nézett. Hozzátette, nem szeretné, hogy a pofozkodó villamosvezető börtönbe kerülne, mégis feljelentést tett az ügyben.

"Belátom, hogy ostobaság volt anélkül átkelni a zebrán, hogy balra néztem volna, de 30 évig éltem Nagy-Britanniában, így reflexből a jobbról érkező forgalmat vártam" – írta az Indexnek az a brit nő, akit egy Combino vezetője pofozott meg a Széna térnél.

"Egy szintén külföldi barátommal jobbról vártuk a villamost, ami tudom, hogy nem logikus, de így nem láttuk a piros lámpát. Ez teljesen a mi hibánk. Ráléptünk a zebrára, akkor megláttuk a balról érkező villamost, és visszaugrottunk a padkára. Nagyon megijedtünk, teljesen lesokkolódtunk" – idézte fel a levélben a nő.

"A villamosvezető, egy nagydarab, 120 kilós férfi ezután kiszállt a villamosból, és az üvöltette nekem, hogy 'a kurva anyád'. Én teljesen le voltam sokkolva, nem mondtam semmit, ő pedig olyan erősen pofon vágott, hogy a napszemüvegem a földre esett. Az utasok kiabálni kezdtek vele, ő pedig a visszaszállt a villamosba, és elment" – tette hozzá a terhes nő, aki szerint ezután tett néhány lépést, majd a földre esett.

"A BKV-nál nagyon segítőkészek voltak. A férjem segítségével vallomást tettem. Hívtak mentőt is, mert a trauma miatt nem tudtam rendesen járni. A fiatalember végig velünk maradt, a kórházba is eljött, ahol megnézték a kisbabámat, és a rendőrségre is elkísért minket, ahol szintén vallomást tettem. A rendőrök nagyon segítőkészek és együttérzők voltak" – tette hozzá.

A nő szerint nem igaz, hogy a fékezéssel megmentette volna a vezető az életét, és nem szeretné, ha a pofozkodó BKV-s börtönbe kerülne, ezzel együtt feljelentést tett. „Nem azt akarom, hogy börtönbe kerüljön, nem akarok neki rosszat, de nagyon ijesztő volt, főleg az, hogy nagyon sok idő telt el a fékezés és a pofon között” - mondta az Indexnek.

A BKV az eset után közleményt adott ki, e szerint a járművezető az eset után azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból, és intézkedést kért. A hatóságokkal és a BKV helyszínelőivel szemben végig együttműködő magatartást tanúsított. A villamosvezetőt azonnali hatállyal felfüggesztették, a vizsgálat folyamatban van. "A BKV sajnálja a történteket, és reméli, hasonló esetek nem fordulnak elő" – írták.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!