szerző:
MTI

Még nem született döntés kormánybiztosi kinevezéséről az Országos Széchényi Könyvtárhoz – mondta Szőcs Géza az MTI-nek szerdán este, miután a HVG megtudta, hogy ő felügyeli a jövőben az OSZK-t.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tavaly nyáron lemondott kultúráért felelős államtitkára kifejtette, hogy "készen áll minden fontos feladat elvállalására, de meg kell várni, míg kiérlelt szándék nem születik az ügyben".

Álláspontja szerint a döntéshez be kell vonni a szakmát és politikai elhatározás is szükséges hozzá. Hozzátette: úgy tudja, hogy eddig egyedül őt keresték meg a kormánybiztosi poszttal kapcsolatban.

Szőcs Géza a csütörtökön megjelenő HVG-ben nyilatkozik arról, hogy felkérték az Országos Széchényi Könyvtár felügyeletére. Azt is elmondta, hogy a felkérést elfogadta, ám ennél egyelőre nem jutott többre egykori munkahelyével, az Emmivel. A Magyar Pen Club jelenlegi elnöke kijelentette, a posztot várhatóan kormánybiztosként vagy miniszteri biztosként foglalhatja el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!