szerző:
MTI

A 2-es metró helyett busz jár csütörtök és péntek este, valamint a hétvégén.

Csütörtök és péntek este 8 órától üzemzárásig, valamint egész hétvégén ismét pótlóbuszok szállítják az utasokat a 2-es metró teljes hosszában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön. 

Az M2E jelzésű pótlóbusz a Blaha Lujza tér után az Astoria-Ferenciek tere-Déli pályaudvar-Széll Kálmán tér útvonalon, a másik busz, az M2 pedig az Astoria-Deák Ferenc tér-Kossuth Lajos tér-Margit híd-Batthyány tér-Széll Kálmán tér útvonalon közlekedik. A múlt heti tapasztalatok alapján a BKK ezen a hétvégén sűrűbben indítja a pótlójáratokat, és további tartalékjárműveket helyez készenlétbe. Emellett némileg módosították a buszok útvonalát, így gyorsabban tudnak közlekedni. A pótlás oka, hogy átadás előtti teszteket hajtanak végre az újonnan telepített biztosítóberendezéssel. 

A BKK közölte továbbá, hogy vasárnap 11 és 15 óra között a metrópótló haladási vonalának érintésével demonstrációt tartanak, ezért egyes szakaszokon és csomópontokon várhatóan 20-30 perces időszakos útlezárások lesznek. A lezárások előreláthatóan nagyobb torlódásokat okoznak majd és időszakosan jelentősen lassítják a metrópótló autóbuszok közlekedését, bár a BKK kérte a rendőrséget, hogy a lehetőségekhez mérten csökkentse a korlátozás időtartamát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!