Metrópótló buszok járnak csütörtöktől vasárnapig

2013. október 17., csütörtök, 17:15 • Utolsó frissítés: 2013. október 17., csütörtök, 17:15
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A 2-es metró helyett busz jár csütörtök és péntek este, valamint a hétvégén.

Csütörtök és péntek este 8 órától üzemzárásig, valamint egész hétvégén ismét pótlóbuszok szállítják az utasokat a 2-es metró teljes hosszában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön. 

Az M2E jelzésű pótlóbusz a Blaha Lujza tér után az Astoria-Ferenciek tere-Déli pályaudvar-Széll Kálmán tér útvonalon, a másik busz, az M2 pedig az Astoria-Deák Ferenc tér-Kossuth Lajos tér-Margit híd-Batthyány tér-Széll Kálmán tér útvonalon közlekedik. A múlt heti tapasztalatok alapján a BKK ezen a hétvégén sűrűbben indítja a pótlójáratokat, és további tartalékjárműveket helyez készenlétbe. Emellett némileg módosították a buszok útvonalát, így gyorsabban tudnak közlekedni. A pótlás oka, hogy átadás előtti teszteket hajtanak végre az újonnan telepített biztosítóberendezéssel. 

A BKK közölte továbbá, hogy vasárnap 11 és 15 óra között a metrópótló haladási vonalának érintésével demonstrációt tartanak, ezért egyes szakaszokon és csomópontokon várhatóan 20-30 perces időszakos útlezárások lesznek. A lezárások előreláthatóan nagyobb torlódásokat okoznak majd és időszakosan jelentősen lassítják a metrópótló autóbuszok közlekedését, bár a BKK kérte a rendőrséget, hogy a lehetőségekhez mérten csökkentse a korlátozás időtartamát.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Metrópótló buszok járnak csütörtöktől vasárnapig
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X