szerző:
hvg.hu

A hvg.hu szerkesztőségét levélben értesítette a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arról, hogy rágalmazás vétségének gyanúja miatt büntető eljárást folytat ismeretlen tettes ellen a bajai videó ügyében. A főkapitányság bűnügyi osztálya egyben tájékoztatást kért arról: hogyan, mikor, milyen módon és ki által került a felvétel a szerkesztőség birtokába.

A HVG Kiadónak törvényben rögzített kötelessége együttműködni a rendőrséggel, megosztani a hatósággal a rendelkezésére álló információkat.
Mindazt tehát, amiről a kiadó vezetőségét a hvg.hu éléről már távozott Gavra Gábor csak utólag tájékoztatta. E szerint egy telefonos megkeresést követően Déri Balázstól, az MSZP frakció kommunikációs igazgatójától vett át október 17-én egy adathordozót. Az ezen lévő videó került fel a hvg.hu oldalára. Nem volt tudomása arról, hogy a felvétel manipuláció eredménye, annak eredetiségét azonban nem ellenőrizte.
Gavra Gábornak e súlyos szakmai és etikai hibasorozat miatt kellett azonnali hatállyal felállnia a főszerkesztői pozícióból.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!