szerző:
MTI

Összesen négyszázmillió forintból számolják fel a magyar-osztrák-szlovák hármas határnál fekvő Rajka egykori szeméttelepét.

Az 1997-es bezárás előtt három-négy évtizeden át használták a telepet, amelyen így körülbelül húszezer köbméternyi lakossági hulladék gyűlt össze. Ezt előbb szétválogatják, a veszélyes hulladékokat elszállítják, az erre alkalmas anyagokat, például az építési törmeléket helyben hasznosítják.

Ezután kezdődik meg a víz tisztítása, végül a teljes terület helyreállítása.

A terület egy része kaszáló lesz, a másik részét erdősítik. A munkaterületet már átadták a kivitelezőnek, várhatóan 2015 márciusára végeznek a feladattal.

Kiss Vince polgármester szerint az Új Széchenyi Terv pályázatán nyertek pénzt a munkához, amelyet az tett szükségessé, hogy a szilárdhulladék-lerakóból szivárgó folyadék veszélyezteti a rajka-dunakiliti vízbázist.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!