szerző:
hvg.hu

„Nem lázadtam senki ellen, nem voltam diákvezető a középiskolában. Egyetemi csoporttársaim csábítottak a HÖK-be azzal, hogy nagyon jó a közösség, és értelmes programok vannak” – mesél karrierjének indulásáról a HVG Portré rovatában Köröspataki Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke.

Arra a kérdésre, hogy diplomás történészként mit gondol Horthy Miklós kormányzó tevékenységéről, akinek képei a HÖOK-elnök debreceni irodájának falát díszítik, Körösparti Péter így válaszol: „A portré, ami a debreceni irodám falán lóg, ajándék. Kiköltözéskor haza fogom vinni. A másik kép azt ábrázolja, amint a kormányzó felavatja annak a gróf Tisza Istvánnak a szobrát az egyetem első épülete előtti téren, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetem létrehozásában.”

Mindehhez hozzáteszi: „Úgy érzem, korrektül megtanították nekem a két világháború közti Magyarország történelmét. Ha az újabb kérdésük is arra irányul, hogy én törjek pálcát egy államférfi tevékenysége felett, vissza kell utasítanom: vannak nálam sokkal szakavatottabb történészek a témában. Bizonyára sokak megelégedésére szolgál, amit mondok: a közeljövőben nem tervezek tanári pályára lépni.”

A HVG e heti számának Portré rovatában olvashatnak még diákszövetségi radikalizmusról és arról is, miért mondják Köröspartit az élethosszig tartó tanulás mintaképének.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!