szerző:
hvg.hu

Egy 14 éves kislányt csábított el az Üdvhadsereg gyöngyösi vezető lelkésze – közölte a heol.hu Heves megyei híroldal.

A szerelmi viszony 2013 nyarán kezdődött a 43 éves, ötgyermekes lelkipásztor és a lány között, a lány szülei később feljelentést tettek, a lelkészt időközben az Üdvhadsereg kizárta soraiból – idézte a heol.hu a pestisracok.hu beszámolóját.

Az Üdvhadsereg Szabadegyház újságírói megkeresésre közleményt adott ki. Ebben azt írták, szigorúan elhatárolódnak a történtektől, elfogadhatatlannak, méltánytalannak, súlyos emberi és erkölcsi vétségnek tartják a volt lelkész által elkövetett cselekményeket. Hozzátették, amint tudomást szereztek az ügyről, azonnali hatállyal megszüntették a gyöngyösi lelkész munkaviszonyát, a szükséges jogi intézkedéseket megtették.

Vámos Boglárka, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a heol.hu szerint azt mondta, jelenleg szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást az ügyben a Gyöngyösi Rendőrkapitányság.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!