szerző:
MTI/Magyar Nemzet

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki a romagyilkosságokhoz kapcsolódó katonai büntetőügyben indult nyomozás során.

Már két gyanúsított van a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozathoz kapcsolódó katonai büntetőügyben indult, államtitokként kezelt nyomozásban – írta a Magyar Nemzet. A lap hétfői számában Nagy Andrea, a főügyészség szóvivője elmondta, hogy az újabb terheltet – februárban kihallgatott társához hasonlóan – hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsították meg.

Az augusztusban indult nyomozás részleteiről a szóvivő nem adott tájékoztatást.

A lap felidézi: a Honvédelmi Minisztérium augusztusban jelentette be, hogy a romagyilkosságok ügyében súlyos mulasztásokat tártak fel a katonai elhárításnál, miután kiderült, hogy az előző ciklus titkosszolgálati vezetői eltitkolták a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) és a negyedrendű vádlott kapcsolatát. Csontos István tartótisztje – akarata ellenére – tagadta le kapcsolatát a vádlottal, ezért őt a Budapest Környéki Törvényszék feljelentette hamis tanúzás miatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!