szerző:
hvg.hu

A Múzeumok Éjszakájának kommunikációs tenderéről egy nappal a rendezvény előtt írták alá a szerződést a felek - írja a Kreatív.hu. Ráadásul ebben az ügyben is felbukkan L. Simon László kabinetfőnökének a neve.

A Múzeumok Éjszakája június 21-én már lezajlott, de a programsorozat kommunikációjára kiírt közbeszerzés eredménye csak július 9-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, és eszerint a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást a Kortárs Média Kft. nyerte meg egyedüli indulóként, és erről a szerződést csupán egy nappal a rendezvény előtt írták alá - írja a Kreatív.hu.

A Kreatív fellidézi, hogy egy korábbi Népszava-cikk szerint a Kortárs Média Kft. közösen adta ki a Kultura.hu nevű internetes lapot az állami tulajdonban lévő Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, amelynek vezetője Hornyák Tibor. Márpedig Hornyák kabinetfőnökként dolgozott a fideszes L. Simon László kulturális államtitkárságának időszakában.

Korábban L. Simon Lászlóról azt írta meg a Népszabadság, hogy egy Velencei tavi turisztikai kommunikációs tenderre csupa ismerős céget hívott meg, köztük volt a Kortárs is. L. Simon az RTL Klubnak azzal magyarázta a döntést, hogy gyorsan akart dönteni és azért kellettek az általa megbízhatónak ismert cégek. A Kortárs ezen a tenderen nem nyert.

Viszont kiderült az is, hogy a velencei megbízásról lemaradó mindkét céggel szerződött 2013-ban a Nemzeti Kulturális Alap, amelynek L. Simon alelnöke volt. A Kortárs Média Kft.-vel az NKA jubileumi kiadványának nyomdai kivitelezéséről állapodtak meg, először 500, majd további 300 példányban. A munka ellenértéke összesen nagyjából bruttó 17 millió forint volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!