szerző:
hvg.hu

Szeptemberben magányos éhségsztrájkba kezd a miniszterelnök háza előtt Hajdu Attila. A kirúgott parkolási diszpécser, aki saját bevallása szerint készen áll az éhhalálra is, korábban egyszer már felvágta az ereit a budavári önkormányzat épülete előtt.

Szeptember 1-jén kezd éhségsztrájkot Orbán Viktor miniszterelnök háza előtt Hajdu Attila 2010 óta munkanélküli egykori parkolási diszpécser – írja a szerdai Népszabadság.

A sztrájkot egész addig nem fogja abbahagyni, amíg Orbán Viktor nem teljesíti a kérését. A kérése a közpénzekkel kapcsolatos, de csak akkor árulja el, mi az, ha már elég komolyan veszik az akciót. Hajdu Attila a lapnak azt mondta, arra is készen áll, hogy éhen haljon.

A botrányosan kirúgott logisztikai szakember 2011. májusban már egyszer felvágta az ereit a budavári önkormányzat épülete előtt. Ezután a bíróság pszichiátriai kényszergyógykezelésre ítélte, amit a Kúria később hatályon kívül helyezett. Hajdu a bíróságon azzal érvelt, hogy nem akart öngyilkos lenni, csak a demonstrációnak ezt a szélsőséges formáját választotta.

De miért volt ilyen elkeseredett? A Népszabadság már korábban cikkezett a férfi kálváriájáról.

Hajdu Attila két évig dolgozott az I. kerületi önkormányzatnál, az úgynevezett vári beléptetési osztályon parkolási diszpécserként. Néhány hónap után arra figyelt fel, hogy kollégái közül többen megdézsmálták a parkolási bevételeket és az osztályán többeket szabálytalanul foglalkoztattak. A problémákat jelezte főnökeinek, de nem indult belső vizsgálat, erre Hajdu rendőrségi feljelentést tett. Nem sokkal később elbocsátották a munkahelyéről. A rendőrség később bűncselekmény hiányára hivatkozva zárta le a nyomozást.

Hajdu szerint azért rúgták ki, mert gyanús ügyeket bolygatott meg, az I. kerület ezt tagadva, mondván: átszevezési okokból bocsátották el a diszpécsert. A munkaügyi bíróság is elutasította Hajdu keresetét ezügyben. Ez után a férfi az összes jogi lehetőséget megpróbálta felhasználni igaza bizonyítására, de nem járt sikerrel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!