szerző:
HVG

Balatonakarattya nemcsak az önállóságot kapja meg, de Matolcsy Gyöngyi – a jegybankelnök felesége – révén befolyásos polgármestere is lehet – írja friss számában a HVG.

©

Saját falut alapított feleségének Matolcsy György jegybankelnök, hogy az asszonynak legyen hol polgármesterkedni – a HVG cikke szerint kaján olvasatban így fest Balatonakarattya és Balatonkenese két évvel ezelőtt megszavazott, az őszi önkormányzati választásoktól hatályos szétválása, amely komoly vitákat váltott ki a két település vezetése, lakosai és nyaralótulajdonosai körében.

„Férjemmel együtt mi is részt vettünk Akarattya Keneséről történő elválásában. A háttérben segítettük a kezdeményezést, meg azt is, hogy sikerrel jusson át a bürokrácia útvesztőin” – ismerte el Matolcsy Gyöngyi az Akarattyai Szilfalevél című lapnak adott interjújában.

Októberben független jelöltként, de a Fidesz-KDNP támogatásával elindul az önkormányzati választásokon a frissen önállósuló Balatonakarattya első polgármesterének titulusát megcélozva. Mi vár a nagy nevek által kedvelt új falura? És mit veszít Kenese? Mi köti Matolcsyékat a Akarattyához?

Helyzetkép a csütörtökön megjelenő HVG címlapsztorijában.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!