szerző:
hvg.hu

Fürst Izabellát visszaléptette a főpolgármester-jelöltségtől Schmuck Andor szociáldemokrata pártja. A döntés okát nem részletezték, csak annyit írtak: pozíciók helyett a tisztességes politizálást tartják a legfontosabbnak. Az érintett elfogadta a döntést és bocsánatot kért.

Közlemény érkezett Schmuck Andor pártjától, miszerint megvonták a bizalmat főpolgármester-jelöltjüktől, Fürst Izabellától. Fürstöt a továbbiakban nem támogatják és nem indítják a 2014-es önkormányzati választásokon. A felvett ajánlóíveket a törvényi határidőnek megfelelően a Fővárosi Választási Iroda részére leadják – olvaható a közleményben.

A döntés okát nem írták le. Csak annyit közöltek: pozíciók helyett a tisztességes politizálást tartják a legfontosabbnak.

Fürst Izabella és Schmuck Andor
©

Fürst Izabella a döntést tudomásul vette, és minden érintettől ezúton is bocsánatot kér.

Fürst visszaléptetéséről a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja és a Magyar Nők Szövetsége közös elnökségi ülésen döntött. A két szervezet az önkormányzati választásokon a fővárosban és az országban továbbra is együttműködik – állt a közleményben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!