szerző:
MTI

Tarlós István, Csárdi Antal, Staudt Gábor és Falus Ferenc csapatába bekerült Magyar György ügyvéd is, aki függetlenként indul a főpolgármester-választáson. Thürmer Gyula viszont 176 aláírással lemaradt a hivatalos főpolgármester-jelöltségről.

Nyilvántartásba vette Magyar Györgyöt független főpolgármester-jelöltként a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) keddi ülésén.

A Magyar György által leadott 1250 ajánlóíven a szükséges ötezernél több érvényes ajánlást gyűjtött össze.

©

A mostani választáson már nem kell minden leadott ajánlást ellenőrizniük a választási irodáknak, elegendő annyit, ahány után biztonsággal állítható, hogy a jelölt összegyűjtötte a szükséges számú ajánlást.

Az FVB korábban már nyilvántartásba vette Tarlós Istvánt (Fidesz-KDNP), Staudt Gábort (Jobbik), Falus Ferencet (Együtt-PM) és Csárdi Antalt (LMP).

Thürmernek nem sikerült

Hétfő este az FVB még tíz jelölt szavazólapi sorrendjét sorsolta ki, de kedden kiderült, hogy a Thürmer Gyulára adott érvényes ajánlások száma kevesebb volt a jogszabályban meghatározottnál. A testület ezért nem vette főpolgármester-jelöltként nyilvántartásba a politikust. A Fővárosi Választási Iroda (FVI) tájékoztatása szerint 176 érvényes aláíráson múlt Thürmer Gyula indulása, 6312 ajánlásából 4824-et találtak csak érvényesnek.

Ez azt jelenti, hogy a hétfőn kisorsolt lista sorrendje az alábbiak szerint módosul:
    1. Galyas István (független)
    2. Tarlós István (Fidesz-KDNP)
    3. Csárdi Antal (LMP)
    4. Bokros Lajos András (Modern Magyarország Mozgalom Párt)
    5. Bodnár Zoltán György (Magyar Liberális Párt)
    6. Magyar György (független)
    7. Ács László (Zöldek Pártja)
    8. Falus Ferenc (Együtt-PM)
    9. Staudt Gábor (Jobbik Magyarországért Mozgalom)

Ha a még nem ellenőrzött jelöltek (Galyas István, Bokros Lajos András, Bodnár Zoltán, Ács László) között is lesz, amelyikről kiderül, hogy nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges 5 ezer érvényes ajánlást, akkor a lista tovább rövidülhet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!