szerző:
hvg.hu

Összehívták kedd reggel a külügyminisztériumban a miniszteri kabinetet, illetve az ehhez tartozó kommunikációs stábot, és mindenkivel közölték: fel vannak mentve beosztásukból. A tárca új vezetője szerdán lép hivatalba.

Egy nappal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszteri hivatalba lépése előtt letisztitították neki és csapatának a pályát a tárcánál. A hvg.hu értesülései szerint Navracsics Tibor kabinetfőnöke kedd reggel összehívta a miniszteri kabinet tagjait, beleértve a kommunikációs stábot is, és közölte velük: ennyi volt, fel vannak mentve. Az intézkedés 20-30 embert érinthet. Azok, akik eddig is a külügy állományában voltak, egyelőre maradtak a tárcánál, aki viszont határozott időre szóló, vagy más – nem hosszú távú – megállapodás alapján dolgozott ott, az munka nélkül maradt.

©

A lépés egyébként nem szokatlan, főként a szűk miniszteri kabinet esetében szokásosak az ilyen váltások, a kommunikációs stábot érintő döntés azonban már váratlanabb, ilyenkor már csak a működése biztosítása szempontjából sem szerencsés az ilyen hirtelen kaszabolás.

A hvg.hu kedd délután fél háromkor kereste a tárca sajtóosztályát, hogy hivatalos megerősítést kérjen, de a központból hiába kapcsoltak több melléket, senki sem vette fel a telefont. Végül a parlamenti államtitkárság sajtófőnökének munkatársa ígérte, hogy Fülöp Judit később visszahív. Ez meg is történt. A sajtófőnök elmondta: Navracsics Tibor döntése volt korábban, hgy a kommunikációs stábot a miniszteri kabinet részévé tette, ezért érintette őket is az általa is megszokottnak nevezett (és valóban megtörtént) váltás. Fülöp Judit szerint a most felmentett sajtós csapatból többeknek felajánlották, hogy a most felálló kommunikációs stábnak dolgozzanak, másoknak ígéretet tettek elhelyezésükra egyéb területeken, ha továbbra is a külügyben akarnak dolgozni. Vannak ugyanis - erősítette meg - olyanok, akik inkább távoznak a tárcától.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!