szerző:
hvg.hu

Interjút adott a főpolgármester-jelölt, akinek a javára hétfőn hivatalosan is visszalépett Falus Ferenc. Bokros Lajos szerint az MSZP is be fog állni mögé a sorba, és így ő "akár nyerhet is" a választáson. A MoMa jelöltje azt mondta, nem ígért semmit a támogatásért cserébe a baloldal pártjainak. Bokros az interjúban egyetlen konkrét intézkedést nem nevezett meg, amelyet megválasztása esetén hozna, azt viszont elmondta, hogy leginkább egy majomhoz hasonlítaná magát, mert az okos állat, csapatmunkát végez, és elismeri a vezetőt.

Bokros Lajos úgy tudja, az MSZP is be fog állni mögé a sorba – derült ki a gyorsinterjúból, amelyet az Index készített vele, miután kiderült, hogy a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje a baloldali összefogás jelöltjévé avanzsált.

Bokros saját bevallása szerint nem ígért semmit a baloldali pártoknak cserében a támogatásért.

Arra a kérdésre, hogy esetleges győzelme esetén a budapestiek készülhetnek-e egy újabb Bokros-csomagra, a jelölt úgy válaszolt, hogy ma egy önkormányzat nehezen összehasonlítható egy országgal, mivel a helyhatóságokat az elmúlt években annyira kiüresítették. Az, hogy az önkormányzatoktól elvették az egészségügyi, oktatási, közszolgáltatói intézményeket, "egyfajta kényelmes helyzetet teremtett" Bokros szerint. Mint mondta, arra van szükség, hogy új feladatokkal lássák el az önkormányzatokat.

©

Konkrét intézkedést azonban konkrét kérdésre sem akart említeni, "mert nem lenne értelme. Ha mondanék, azt mondaná sok kedves hozzászóló, hogy 'És azt meg miért nem?'" – fogalmazott. Szerinte "akár meg is nyerhetik" a választást, ha a demokratikus ellenzék minél szélesebb körben beáll mögé.

Az Index a múlt héten is beszélgetett Bokros Lajossal, amikor nem lehetett tudni, hogy Falus Ferenc, az MSZP, az Együtt-PM és a DK közös jelöltje visszalép a javára. Akkor Bokros – kérdésre válaszolva – majomhoz hasonlította magát, amely szerinte nagyon okos állat, csapatban dolgozik, és elismeri a vezetőt. "A majmok igenis nagyon-nagyon magas szintjére jutottak az egyedfejlődésnek. Ez nekem nagyon tetszik. Szeretem a majmokat. A gorillákat is, a csimpánzokat is meg az orangutánokat is." Emlékezetes, Falus Ferenc visszalépett jelölt egy hasonló interjúban lóhoz hasonlította magát, amely egy türelmes, de nem túl okos állat.

A múlt heti interjúban arról beszélt, hogy ő nem lép vissza senki javára, mert nem élhet egy párt abból, hogy örökké gesztusokat gyakorol. Falus Ferenccel kölcsönösen nem kértek egymástól visszalépést, mondta akkor.

Amikor Bokrost arról kérdezték, miért magát tartja a legalkalmasabb jelöltnek, három ismérvet említett: az egyik a bátorság és a kiállás, amit az elmúlt 20 évben tanúsított, a másik a tudás és tapasztalat, a harmadik pedig a hitelesség és a becsület.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!