szerző:
MTI

Tiszteletreméltónak nevezte Falus Ferenc döntését, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől Szigetvári Viktor, az Együtt - A Korszakváltók Pártjának ügyvezető társelnöke kedden Gyulán, hangsúlyozva, "ettől kezdve minden erőnkkel támogatjuk Bokros Lajost".

Szigetvári Viktor sajtótájékoztatóján kiemelte: Bokros Lajos széleskörű tiszteletnek és közbizalomnak örvend. A társelnök elmondta, bízik abban, hogy a fővárosban a többi ellenzéki főpolgármester-jelölt is meggondolja magát, és visszalép Bokros Lajos javára.

Tarlós Istvánnak egy igazi kihívója van, Bokros Lajos, aki a demokraták összefogásának vezetője - jelentette ki Szigetvári Viktor. Hangsúlyozta azt is, hogy Bokros Lajos tisztességéhez nem fér kétség, korrupciós ügy soha nem érintette. 

Szigetvári Viktor  a közös gyulai baloldali polgármesterjelöltet, Bod Tamást bemutató sajtótájékoztatón az Együtt önkormányzati választási programjának két hangsúlyos elemére hívta fel a figyelmet: a helyi közpénz felhasználásának átláthatóságára és a helyi nyilvánosság "demokratizálására". 

Jelezte, hogy az október 12-ei választáson mandátumhoz jutó képviselőik már a képviselő-testületek első ülésén indítványozni akarják, hogy az önkormányzati szerződéseket tegyék fel az önkormányzatok nyilvános honlapjára. Kezdeményezik azt is, hogy az önkormányzati fenntartású sajtó kerüljön többpárti ellenőrzés alá.

Bod Tamás polgármesterjelölt a sajtótájékoztatón kiemelte: a választások előtt nyilvános vitára invitálja jelölttársait. Hangsúlyozta: Gyulán "az egyetlen valós és érdemi alternatívát" jelentik a DK, az Együtt-PM és az MSZP közös polgármester- és képviselőjelöltjei, velük lehet leváltani a kormánypártok "helyi helytartóit". Gyulából "nyugodt, klassz kisvárost csinálunk" - mondta.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!