szerző:
hvg.hu

Alakul az Összefogás.

Tegnap Bodnár Zoltán a Fodor Gábor-féle liberális párt főpolgármester-jelöltje Falus Ferenc visszalépéséről, és az azt kísérő nyomásgyakorlásokról beszélt. Elmondása szerint múlt vasárnap Falus azt mondta neki, hogy „most már tényleg össze kellene kapaszkodni Budapestért”, hozzátéve, hogy „erről Feri már beszélt is Gáborral”, azaz Gyurcsány Fodorral.

Az este folyamán a két politikus valóban beszélt, ennek során Fodor és Bodnár beszámolóját elfogadva Gyurcsánytól az hangzott el, hogy „visszaléptettem Falus Ferit, most már nektek is vissza kell lépni”. Mint ismert, Bodnár Zoltán ennek ellenére nem lépett vissza.

Gyurcsány minderre máshogy emlékszik. Ő azt állítja, hogy csupán tájékoztatta a liberálisokat Falus visszalépéséről, és csak annyit fűzött hozzá, hogy „a liberálisoknak is végig kell gondolniuk, mit tehetnek”. Arra nem tért ki, hogy miért ő hívta föl Fodor, és miért nem a jelölő Együtt-PM. Azt viszont kijelentette, hogy sajnálja „többre érdemes Bodnár Zoltán”.

A történet azonban itt nem állt meg, nem sokkal ezelőtt a Demokratikus Koalíció szóvivője, Gréczy Zsolt egy visszafogottnak nem nevezhető írást tett közzé, amelyben tovább hazugozza Bodnárt, megtoldva azzal, a jól ismert érvvel, hogy aki gyurcsányozik, az végső soron fideszes.

Korábban egy interjúban Gyurcsány Ferenc maga mesélte el, hogy ő javasolta Fodor felvételét a közös baloldali listára az országgyűlési választás előtt, amiért a legenyhébb kritika, amit kapott, hogy „elég hülye ötlet volt, Feri”.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!