szerző:
MTI-OS

Tarlós hivatala megindokolta, hogy a főpolgármester miért nem vesz részt a jelöltek péntek esti vitáján. Nemcsak azért, mert nem egyeztették vele az időpontot, hanem mert "milyen érdemi vitája lehetne öt embernek egy rövid időintervallumban az ország fővárosáról?" - írta Tarlós hivatala közleményben.

Közleményt adott ki a főpolgármester hivatala, miután nyilvánossgára hozták a főpolgármester-jelöltek vitájának időpontját.

Tarlós István azt ugyan nem üzente meg, hogy nem megy el a vitára, de a közlemény sok minden másról szólt.

"Az idézett időpontot Tarlós Istvánnal senki nem egyeztette, s az a programjába is beilleszthetetlen. Egyébként milyen érdemi vitája lehetne öt embernek egy rövid időintervallumban az ország fővárosáról? Ez a vita csak az ígérgető nagyotmondások, és a 'minden rossz volt' kommunikációs kísérletének színtere lehetne, ami könnyen értelmetlen feleselgetésbe torkollhatna. Nem egy jelölt összetévesztette a főpolgármester-választást az alkotmányozó nemzetgyűléssel, és a kampány során szinte végig 'demokráciaértelmezéssel' foglalkozott" - írta Tarlós István kampányvezetője és sajtófőnöke.

©

Mint arról beszámoltunk, várhatóan péntek este, egy kereskedelmi tévében tartják meg a főpolgármester-jelöltek vitáját. Tarlós István, a Fidesz-KDNP jelöltje már korábban jelezte, hogy távol marad. A vitán várhatóan Staudt Gábor jobbikos, Csárdi Antal LMP-s, Bodnár Zoltán liberális, valamint Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom jelöltje vesz részt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!