szerző:
MTI

Kezdjen végre dolgozni Polt Péter legfőbb ügyész, és indítson nyomozást például az V. kerületi ingatlanügyekben - erről tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció (DK) szombaton.

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel Polt Péter legfőbb ügyészt, "látszatintézkedések" helyett "kezdjen el végre dolgozni", és indítson nyomozást például az V. kerületi ingatlanügyekben - közölte a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, Varju László. Szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek is meg kellene szólalnia abban a kérdésben, hogy valóban felelősségre vonás nélkül maradhat-e "a belvárosi önkormányzatnál keletkezett kár", amelynek összege Varjú László szerint 4 milliárd forint. Választ várnak az ügyészségtől arra, "mikor lesz végre, hogy fideszes ingatlanbotrányban kattan a bilincs".

Varju László elmondta, hónapok óta nyomon követik, milyen munkát végez az ügyészség, és szerinte most már a statisztikai adatokban is nyilvánvalóvá vált, hogy az elmúlt években háromszor annyi feljelentést utasított el az ügyészség - a politikus megítélése szerint ok nélkül - mint korábban. Ebben benne vannak azok az V. kerületi ingatlanügyek is, melyekben a DK is tett feljelentést. Hozzátette: a feljelentést elutasító döntés ellen a párt felügyeleti panasszal él.

A politikus szerint ugyanez a helyzet a trafikügyben is, amelyben nyilvánvaló visszaélés ellenére sem rendelt el nyomozást az ügyészség, pedig pályázatok ezrei állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ezt megtegye.

Belváros-Lipótváros Önkormányzatának sajtóosztálya erre reagálva azt közölte: ahogy az Együtt, úgy a DK feljelentéseit is sorra visszautasítják a hivatalos szervek. "Varju László félti a pénzét, attól tart, hogy az elhangzott vádak miatt elveszítené a polgári peres eljárásokat, mivel minden ilyen esetben, ahol rágalmazás hangzik el, Belváros Önkormányzata továbbra is megteszi a szükséges jogi lépéseket, mind polgári jogi mind büntetőjogi vonatkozásban. A DK mai sajtótájékoztatójával bizonyította, hogy ők is pusztán a politikai hisztériakeltésre és a közvélemény megtévesztésére játszanak" - írták közleményükben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!