szerző:
hvg.hu

Hoffmann György tapasztalt rendező, több éve volt az MTVA munkatársa. Úgy tudjuk, nem a vasárnapi köztévés fiaskó volt az oka, hogy megszüntették a munkaviszonyát.

Kirúgták az MTVA-tól Hoffmann Györgyöt, aki március 15-én, a teljes összeomlás napján rendezte az új M1 adását – értesült több független forrásból a hvg.hu.

Forrásaink szerint Hoffmann gyakorlott szakember, évek óta dolgozik a közmédiánál, vasárnap azonban új, tapasztalatlan munkatársakat kellett irányítania, akik ráadásul új technikával kerültek szembe, ezért nehezen lehetne azt mondani, hogy ő az egyetlen felelőse a vasárnapi fiaskónak. Egy, az ügyet jól ismerő forrásunk szerint nem is a nyitó napon történtek miatt szüntették meg Hoffmann munkaviszonyát.

Hoffmann Györgyöt kerestük az ügyben, de sem ő, sem felesége, Kálmán Olga nem akart nyilatkozni.

Mint arról beszámoltunk, rengeteg baki kísérte az új állami hírtévé indulását. A hibák sorozata délután érte el csúcspontját: a híradóból kétszer próbáltak külső helyszínt kapcsolni, ez egyszer egyáltalán nem jött össze, aztán meg hang nem volt. "Én azért kicsit hallottam Tímeát", jegyezte meg a műsorvezető, Somorjai Balázs. A helyzetet a rövid hírek felkonferálásával próbálta menteni, de ehelyett elindult az időjárás-jelentés, majd különböző egyéb anyagok, végül meg a nagy sötétség. "Ilyen ez az élő adás", mondta végül a műsorvezető, amikor visszaevickélt a képernyőre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!