szerző:
MTI

A DK a parlament nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli összehívását kezdeményezi a legfőbb ügyész szerepének tisztázására a Quaestor-ügyben, egyúttal követeli Polt Péter azonnali nemzetbiztonsági átvilágítását.

Vadai Ágnes, a DK politikusa, független országgyűlési képviselő szombati közleményében úgy fogalmazott: a "fideszes brókerbotránnyal" kapcsolatban megkerülhetetlen Orbán Viktor miniszterelnök felelőssége, de nem indokolható az ügyészség kivárása sem.

A Blikk előző napi cikkére utalva azt írta: miután napvilágot látott, hogy a Quaestor cégcsoport őrizetbe vett elnök-vezérigazgatójának, Tarsoly Csabának a titkára "szoros kapcsolatban áll" Polt Péter lányával, "felmerül a gyanú, hogy az ügyészség késedelmes intézkedése mögött összefonódás húzódhat meg".

A DK szerint a Polt Péter vezette hatóság elfogult lehet a vizsgálat során a gyanúsított "fideszes bróker" javára, mindez pedig felveti annak lehetőségét, hogy Polt Péter nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a Legfőbb Ügyészség élén – közölte Vadai Ágnes, ezzel indokolva a nemzetbiztonsági bizottság összehívására és a legfőbb ügyész nemzetbiztonsági átvilágítására tett kezdeményezését.