szerző:
MTI

A rendőrség hétfőn hajnalban feloszlatta a Párbeszéd Magyarországért aktivistáinak Polt Péter azonnali távozását sürgető tiltakozó akcióját – írja a Hír24.

A PM aktivistái vasárnap vertek sátrat a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, mert szerintük a Quaestor-botránnyal „nyilvánvalóvá vált, hogy a főügyész személyes összefonódások miatt késlekedett az eljárás megindításával. Ezzel lehetővé tette Tarsoly Csaba és bűntársai vagyonmentését és a terhelő iratok megsemmisítését.”

A PM elfogadhatatlannak tartja, hogy a főügyészség szerintük rendre késve vagy egyáltalán nem indít vizsgálatot a kormányhoz közeli emberek és cégek korrupciós ügyeiben – emlékeztet a Hír24.

Az ellenzéki párt úgy véli: „Magyarország olyan főügyészt érdemel, aki nem védi, hanem üldözi a magyar társadalmat fekélyként megbetegítő, állami szintű korrupciót”.

Barabás Richárd, a párt önkormányzati képviselője hétfő hajnalban a helyszínen azt mondta: „ma Magyarországon következmények nélkül ellophatják a becsületesen dolgozó emberek pénzét, miközben a velejéig korrupt Orbán-rezsim csak a saját holdudvara pénzének kimentésével foglalkozik, és a felelősök kezén soha nem kattan a bilincs.”

A PM szerint a Quaestor-botrány után végleg nyilvánvaló, hogy „Orbánéknak egyszer s mindenkorra távozniuk kell a közéletből”.