szerző:
hvg.hu

A tegeződést részesíti előnyben a kormány a további, a bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultációra figyelmet felhívó plakátjain is. Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, a másik két üzenet az lesz, hogy aki az országunkba jön, az tartsa tiszteletben a kultúránkat és a törvényeinket. Úgy gondolja, akik a mémeket gyártják vagy viccelődnek, azok Magyarország és az EU jövőjével szórakoznak, ugyanis nagyon súlyos helyzet alakult ki az illegális határátlépőkkel kapcsolatban.

Kovács Zoltán kormányszóvivő nem tartja viccesnek a kormány kikerült plakáttervéből készült internetes mémeket, szerinte ugyanis akik ezzel viccelődnek, azok Magyarország és az Európai Unió jövőjével szórakoznak.

©

Az ATV-ben Kovács elárulta azt is, hogy mi lesz a felirat a kormány által rendelt másik két óriásplakáton.

Mint arról beszámoltunk, az elsőn az áll: "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját". Ennek mintájára a kormány Kovács elmondása szerint rendelt még "Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartani a kultúránkat" és "Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartani a törvényeinket" feliratú plakátokat.

A kormányszóvivő azt mondta, a plakátkampány figyelemfelhívás az éppen zajló, bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultációra, éppen ezért nem gond, hogy azok pont nem értik a feliratokat, akiknek "üzentek" a plakátokon.

Kovács szerint a probléma az, hogy egymásnak ellentmondó és egymást kioltó szabályok vannak érvényben az EU-ban a bevándorlással, menekültekkel kapcsolatban. Uniós szabály az, hogy aki menedékjogért folyamodik, az mentesül az illegális határátlépés miatti eljárás alól.

©

Azt mondta: a különféle térségekből érkezőket a szervezett bűnözők, embercsempészek "betanítják", hogy mit kell mondani, így olyanok is politikai menekültnek vallják magukat, akik valójában "megélhetési bevándorlók" és az EU-ba – Magyarországon és Bulgárián – keresztül belépve vándorolnak országról országra.

Megfogalmazása szerint a magyar médiában "véleménydiktatúra" alakult ki a kérdéssel kapcsolatban, de arról senki nem beszél, hogy Ausztriából például buszokkal küldik vissza az illegális bevándorlókat abba az országba, ahol beléptek az EU-ba és ez igenis problémát jelent Magyarországnak, mint az ilyen országok egyikének. (Mint beszámoltunk: Kósa Lajos Fidesz-alelnök csütörtök reggel a TV2-n arról beszélt, hogy százezreket készülnek Nyugatról visszaküldeni Magyarországra, és már be is jelentették, hogy tucatnyi charterjárattal toloncolnak vissza egy kisebb tömeget.)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!